Å lage mat fra grunnen er ikke så vanskelig!
- Da jeg startet, hadde jeg lite eller ingen kunnskap om matlaging utover det helt grunnleggende
- Prøving og feiling er helt ok – resultatet blir ofte bedre enn du tror
- Hverdagsmiddager skal være enkle og kjappe, til fest kan du bruke litt mer tid og krefter
- Prøv en av disse oppskriftene nå!
Siste oppskrifter
-
Hjemmelaget potetmos
Hjemmelaget potetmos Hjemmelaget potetmos er lett å lage, og veldig mye bedre enn den du lager fra pose! Passer sammen med både gryteretter, kjøtt og fisk. Ingredienser 4-6…
-
Kjøttsuppe
Bruk grønnsaker du har liggende og lag en deilig kjøttsuppe! Her er et eksempel på oppskrift, men du kan bruke nesten hva som helst.
-
Mørk kraft av storfe
Mørk kraft av storfe Mørk kraft handler ikke om svart magi, men om en anvendelig basisingrediens proppfull av smak og dybde. Det tar litt tid, men når ingrediensene…
-
Kremet kyllinggryte
Kremet kyllinggryte Dette var en av de aller første rettene jeg prøvde å lage fra grunnen. Da hadde jeg ikke så mye erfaring, og visste f.eks ikke hvordan…
-
Grove rundstykker
Grove rundstykker Lag noen deilige, nybakte grove rundstykker! Du kan lage så mange du vil, og fryse ned det du ikke spiser med en gang. Veldig kjekt å…
-
Gratinert pasta med brokkoli
Gratinert pasta med brokkoli En kjempeenkel rett med masse smak blant annet takket være den smaksrike grana padano-osten og hvitløk. Du kan også eksperimentere med andre grønnsaker som…
Søk etter oppskrift
- Gratinert pasta med brokkoli
- Grove rundstykker
- Kremet kyllinggryte
- Mørk kraft av storfe
- Kjøttsuppe
- Hjemmelaget potetmos
- Meksikansk gryte fra kraft
- Hjemmelaget majones
- Focaccia med aioli
Min matlagingsfilosofi
På uprosessert ønsker jeg å gi praktisk veiledning til et mer uprosessert liv for helt vanlige folk. Dette betyr at jeg fokuserer på oppskrifter på enkel hverdagsmat, med helt vanlige ingredienser. Så godt som alle ingrediensene kan kjøpes på vanlige dagligvarebutikker, og inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer. Av og til kan jeg prøve meg på noe mer avansert, men i all hovedsak legger jeg ut enkle middagsretter siden middagen er det måltidet som krever mest tid og energi hos de fleste.
Hvis du er som meg, har du kanskje levd et liv med middager basert på pakker, poser og glass. Vi snakker f.eks
- Frossenpizza
- Toro lasagne
- Gryteretter i pose
- Tikka masala på glass
- Dolmio pastasaus
Dette har vært kjente slagere hos oss, utrolig enkelt å lage og smaker helt greit. Men ikke nå lenger! Men at vi nå lager mat fra grunnen av, betyr ikke at vi ønsker å gjøre helt om på dietten. Vi vil fortsatt ha pizza og pasta, gryteretter og indisk. Forskjellen er bare at vi nå lager det selv.
I starten fikk jeg av og til kommentarer fra familiemedlemmer om at “det var godt, men det smaker ikke slik det pleier…”. Det er ikke noen tvil om at ultraprosessert mat i mange tilfeller har satt standarden for hvordan f.eks pizza eller lasagne skal smake. Og de har et forsprang ved at de kan tilsette hva som helst, og at det smaker helt likt hver gang. Det tok jeg som en utfordring!
Nå er regelen, snarere enn unntaket, at jeg hører ting som “Dette var mye bedre enn Toro sin”
Klarer vi å lage de samme rettene fra grunnen, bare bedre, så kan vi sette nye standarder for oss selv og våre nærmeste for hvordan mat skal smake, og da er vi godt på vei mot et bedre og sunnere liv!