Å lage mat fra grunnen er ikke så vanskelig!
- Da jeg startet, hadde jeg lite eller ingen kunnskap om matlaging utover det helt grunnleggende
- Prøving og feiling er helt ok – resultatet blir ofte bedre enn du tror
- Hverdagsmiddager skal være enkle og kjappe, til fest kan du bruke litt mer tid og krefter
- Prøv en av disse oppskriftene nå!
Siste oppskrifter
-
Laks med bakte kål og grønnsakstuing
Laks med bakte kål og grønnsakstuing Kål er undervurdert! Lag en deilig, sunn laksemiddag med bakte kål, og topp den med en stuing av moste grønnsaker! Ingredienser Fremgangsmåte…
-
Hjemmelaget jordbær og bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker
Hjemmelaget jordbær og bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker Vi har tidligere laget et deilig, uprosessert syltetøy. Det smakte veldig godt, men inneholdt en del sukker. Vi vil nå forsøke…
-
Panert torsk med potet og ertestuing
Panert torsk med potet og ertestuing Panert torsk er veldig godt, men dessverre er den du kjøper i butikken stort sett ultraprosessert. Det er i det hele tatt…
-
Kylling i karrisaus
Kylling i karrisaus Kylling i karrisaus er en deilig og smakfull rett som passer perfekt i en hektisk hverdag. Det er en veldig enkel rett å lage og…
-
Kyllingfilet med ovnsbakt squash, ris og sursøt saus
Kyllingfilet med ovnsbakt squash, ris og sursøt saus Squash er en undervurdert grønnsak, og ovnsbakt squash er fantastisk godt! Sammen med kyllingfilet og hjemmelaget sursøt saus blir dette…
-
Hjemmelaget syltetøy
Hjemmelaget syltetøy Av en eller annen grunn er enkelte matvarer klin umulig å finne uprosesserte varianter av. Syltetøy er eksempel på dette. Jeg elsker en brødskive med noe…
Søk etter oppskrift
- Gratinert pasta med brokkoli
- Grove rundstykker
- Kremet kyllinggryte
- Mørk kraft av storfe
- Kjøttsuppe
- Hjemmelaget potetmos
- Meksikansk gryte fra kraft
- Hjemmelaget majones
- Focaccia med aioli
Min matlagingsfilosofi
På uprosessert ønsker jeg å gi praktisk veiledning til et mer uprosessert liv for helt vanlige folk. Dette betyr at jeg fokuserer på oppskrifter på enkel hverdagsmat, med helt vanlige ingredienser. Så godt som alle ingrediensene kan kjøpes på vanlige dagligvarebutikker, og inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer. Av og til kan jeg prøve meg på noe mer avansert, men i all hovedsak legger jeg ut enkle middagsretter siden middagen er det måltidet som krever mest tid og energi hos de fleste.
Hvis du er som meg, har du kanskje levd et liv med middager basert på pakker, poser og glass. Vi snakker f.eks
- Frossenpizza
- Toro lasagne
- Gryteretter i pose
- Tikka masala på glass
- Dolmio pastasaus
Dette har vært kjente slagere hos oss, utrolig enkelt å lage og smaker helt greit. Men ikke nå lenger! Men at vi nå lager mat fra grunnen av, betyr ikke at vi ønsker å gjøre helt om på dietten. Vi vil fortsatt ha pizza og pasta, gryteretter og indisk. Forskjellen er bare at vi nå lager det selv.
I starten fikk jeg av og til kommentarer fra familiemedlemmer om at “det var godt, men det smaker ikke slik det pleier…”. Det er ikke noen tvil om at ultraprosessert mat i mange tilfeller har satt standarden for hvordan f.eks pizza eller lasagne skal smake. Og de har et forsprang ved at de kan tilsette hva som helst, og at det smaker helt likt hver gang. Det tok jeg som en utfordring!
Nå er regelen, snarere enn unntaket, at jeg hører ting som “Dette var mye bedre enn Toro sin”
Klarer vi å lage de samme rettene fra grunnen, bare bedre, så kan vi sette nye standarder for oss selv og våre nærmeste for hvordan mat skal smake, og da er vi godt på vei mot et bedre og sunnere liv!