Å lage mat fra grunnen er ikke så vanskelig!
- Da jeg startet, hadde jeg lite eller ingen kunnskap om matlaging utover det helt grunnleggende
- Prøving og feiling er helt ok – resultatet blir ofte bedre enn du tror
- Hverdagsmiddager skal være enkle og kjappe, til fest kan du bruke litt mer tid og krefter
- Prøv en av disse oppskriftene nå!
Siste oppskrifter
-
Biff med fløtegratinerte poteter og kremet sopp
Biff med fløtegratinerte poteter og kremet sopp Biff og fløtegratinerte poteter er en av mine absolutte favoritter, og sammen med en superenkel variant av kremet sopp er dette…
-
Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter Fløtegratinerte poteter passer godt til mange forskjellige retter, og kan være et alternativ til bakte eller kokte poteter om du vil kose deg litt ekstra. Det…
-
Enkel pastarett med tomatsaus, ost og urter
Enkel pastarett med tomatsaus, ost og urter Denne pastaretten er så enkel at alle og enhver kan få den til, og i tillegg ser den helt fantastisk ut!…
-
Lammepasta med spinat
Lammepasta med spinat Lammekjøttdeig er både rimelig og sunt, og har en karakteristisk og god smak. I denne vrien på pasta carbonara får du en uvanlig kombinasjon av…
-
Verdens søteste minispeilegg
Verdens søteste minispeilegg Verdens søteste minispeilegg er perfekt til barn eller frokostgjester som en morsom kuriositet. I tillegg er egg supersunt! Ingredienser Fremgangsmåte Følg uprosessert på instagram: @uprosessert…
-
Hjemmelaget banan-is
Hjemmelaget banan-is Hjemmelaget is fra banan – med den smaken og toppingen du vil ha. Kjempeenkelt og skikkelig digg! Ingredienser Jordbærsmak Sjokosmak Fremgangsmåte Tips Følg uprosessert på instagram:…
Søk etter oppskrift
- Gratinert pasta med brokkoli
- Grove rundstykker
- Kremet kyllinggryte
- Mørk kraft av storfe
- Kjøttsuppe
- Hjemmelaget potetmos
- Meksikansk gryte fra kraft
- Hjemmelaget majones
- Focaccia med aioli
Min matlagingsfilosofi
På uprosessert ønsker jeg å gi praktisk veiledning til et mer uprosessert liv for helt vanlige folk. Dette betyr at jeg fokuserer på oppskrifter på enkel hverdagsmat, med helt vanlige ingredienser. Så godt som alle ingrediensene kan kjøpes på vanlige dagligvarebutikker, og inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer. Av og til kan jeg prøve meg på noe mer avansert, men i all hovedsak legger jeg ut enkle middagsretter siden middagen er det måltidet som krever mest tid og energi hos de fleste.
Hvis du er som meg, har du kanskje levd et liv med middager basert på pakker, poser og glass. Vi snakker f.eks
- Frossenpizza
- Toro lasagne
- Gryteretter i pose
- Tikka masala på glass
- Dolmio pastasaus
Dette har vært kjente slagere hos oss, utrolig enkelt å lage og smaker helt greit. Men ikke nå lenger! Men at vi nå lager mat fra grunnen av, betyr ikke at vi ønsker å gjøre helt om på dietten. Vi vil fortsatt ha pizza og pasta, gryteretter og indisk. Forskjellen er bare at vi nå lager det selv.
I starten fikk jeg av og til kommentarer fra familiemedlemmer om at “det var godt, men det smaker ikke slik det pleier…”. Det er ikke noen tvil om at ultraprosessert mat i mange tilfeller har satt standarden for hvordan f.eks pizza eller lasagne skal smake. Og de har et forsprang ved at de kan tilsette hva som helst, og at det smaker helt likt hver gang. Det tok jeg som en utfordring!
Nå er regelen, snarere enn unntaket, at jeg hører ting som “Dette var mye bedre enn Toro sin”
Klarer vi å lage de samme rettene fra grunnen, bare bedre, så kan vi sette nye standarder for oss selv og våre nærmeste for hvordan mat skal smake, og da er vi godt på vei mot et bedre og sunnere liv!