Å lage mat fra grunnen er ikke så vanskelig!
- Da jeg startet, hadde jeg lite eller ingen kunnskap om matlaging utover det helt grunnleggende
- Prøving og feiling er helt ok – resultatet blir ofte bedre enn du tror
- Hverdagsmiddager skal være enkle og kjappe, til fest kan du bruke litt mer tid og krefter
- Prøv en av disse oppskriftene nå!
Siste oppskrifter
-
Ovnsbakt laks med ris og sellerirotpure
Ovnsbakt laks med ris og sellerirotpure Laks er utrolig godt, og veldig sunt! Sammen med sellerirotpure blir det helt fantastisk! Ingredienser 4 personer Sellerirotpure Fremgangsmåte Tips Følg uprosessert…
-
Hjemmelaget teriyakisaus
Hjemmelaget teriyakisaus Teriyakisaus passer som saus til både svin, storfe og laks. Du kan også bruke det som marinade. Ingredienser Fremgangsmåte Tips Følg uprosessert på instagram: @uprosessert Har…
-
Pasta og restesaus
Pasta og restesaus Pasta er populær og enkel mat, og har du noen grønnsaksrester i kjøleskapet, kan du lett mikse sammen en nydelig pastasaus. Ingredienser Fremgangsmåte Tips Følg…
-
Focaccia med aioli
Focaccia med aioli Focaccia passer til en rekke retter, og kan enkelt fryses ned og tas frem ved behov. Sammen med aioli, er det et utsøkt tilbehør til…
-
Hjemmelaget majones
Hjemmelaget majones Majones er kanskje ikke det sunneste som finnes, men himmelsk godt! Når alt du får kjøpt er mer eller mindre ultraprosessert, så er det bare en…
-
Meksikansk gryte fra kraft
Meksikansk gryte fra kraft Ett av hovedmålene med uprosessert er å kunne spise “vanlig” mat, bare uten at det er ultraprosessert. Og hva er vel mer vanlig enn…
Søk etter oppskrift
- Gratinert pasta med brokkoli
- Grove rundstykker
- Kremet kyllinggryte
- Mørk kraft av storfe
- Kjøttsuppe
- Hjemmelaget potetmos
- Meksikansk gryte fra kraft
- Hjemmelaget majones
- Focaccia med aioli
Min matlagingsfilosofi
På uprosessert ønsker jeg å gi praktisk veiledning til et mer uprosessert liv for helt vanlige folk. Dette betyr at jeg fokuserer på oppskrifter på enkel hverdagsmat, med helt vanlige ingredienser. Så godt som alle ingrediensene kan kjøpes på vanlige dagligvarebutikker, og inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer. Av og til kan jeg prøve meg på noe mer avansert, men i all hovedsak legger jeg ut enkle middagsretter siden middagen er det måltidet som krever mest tid og energi hos de fleste.
Hvis du er som meg, har du kanskje levd et liv med middager basert på pakker, poser og glass. Vi snakker f.eks
- Frossenpizza
- Toro lasagne
- Gryteretter i pose
- Tikka masala på glass
- Dolmio pastasaus
Dette har vært kjente slagere hos oss, utrolig enkelt å lage og smaker helt greit. Men ikke nå lenger! Men at vi nå lager mat fra grunnen av, betyr ikke at vi ønsker å gjøre helt om på dietten. Vi vil fortsatt ha pizza og pasta, gryteretter og indisk. Forskjellen er bare at vi nå lager det selv.
I starten fikk jeg av og til kommentarer fra familiemedlemmer om at “det var godt, men det smaker ikke slik det pleier…”. Det er ikke noen tvil om at ultraprosessert mat i mange tilfeller har satt standarden for hvordan f.eks pizza eller lasagne skal smake. Og de har et forsprang ved at de kan tilsette hva som helst, og at det smaker helt likt hver gang. Det tok jeg som en utfordring!
Nå er regelen, snarere enn unntaket, at jeg hører ting som “Dette var mye bedre enn Toro sin”
Klarer vi å lage de samme rettene fra grunnen, bare bedre, så kan vi sette nye standarder for oss selv og våre nærmeste for hvordan mat skal smake, og da er vi godt på vei mot et bedre og sunnere liv!