Å lage mat fra grunnen er ikke så vanskelig!
- Da jeg startet, hadde jeg lite eller ingen kunnskap om matlaging utover det helt grunnleggende
- Prøving og feiling er helt ok – resultatet blir ofte bedre enn du tror
- Hverdagsmiddager skal være enkle og kjappe, til fest kan du bruke litt mer tid og krefter
- Prøv en av disse oppskriftene nå!
Siste oppskrifter
-
Wok med svinekjøtt
Wok med svinekjøtt Wok er godt og sunt, og du kan variere i det uendelige med ulike grønnsaker, kjøttvarianter og krydder. Ingredienser Marinade Wok Fremgangsmåte Tips Følg uprosessert…
-
Sitronmarinert kyllingfilet med kremet saus og ris
Sitronmarinert kyllingfilet med kremet saus og ris Dette er en rett med masse smak og friskhet! Du kan gjøre den enklere (og sikkert sunnere) ved å droppe sausen,…
-
Hjemmelagde nanbrød
Hjemmelagde nanbrød Nanbrød er en kjent favoritt som passer spesielt godt sammen med indisk. Ingredienser Fremgangsmåte Tips Følg uprosessert på instagram: @uprosessert Har du prøvd en oppskrift: Tagg…
-
Hjemmelaget pizza
Hjemmelaget pizza Ingenting slår lørdag og hjemmelaget pizza! Dropp rullut-bunn og posesaus, og lag en velsmakende pizza “fra bunnen av” 😁😇 Ingredienser 4 porsjoner – 1 stor langpanne…
-
Pasta og restesaus II
Pasta og restesaus del ii Denne retten har uendelig mange varianter, men denne var rett og slett så god at jeg måtte ta den med. Fremgangsmåten er stort…
-
Gul ris
Gul ris Ris er kanskje noe av det vanligste tilbehøret vi har til middag. Men risen trenger ikke å være hvit og smakløs! Det finnes et utall smaker…
Søk etter oppskrift
- Gratinert pasta med brokkoli
- Grove rundstykker
- Kremet kyllinggryte
- Mørk kraft av storfe
- Kjøttsuppe
- Hjemmelaget potetmos
- Meksikansk gryte fra kraft
- Hjemmelaget majones
- Focaccia med aioli
Min matlagingsfilosofi
På uprosessert ønsker jeg å gi praktisk veiledning til et mer uprosessert liv for helt vanlige folk. Dette betyr at jeg fokuserer på oppskrifter på enkel hverdagsmat, med helt vanlige ingredienser. Så godt som alle ingrediensene kan kjøpes på vanlige dagligvarebutikker, og inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer. Av og til kan jeg prøve meg på noe mer avansert, men i all hovedsak legger jeg ut enkle middagsretter siden middagen er det måltidet som krever mest tid og energi hos de fleste.
Hvis du er som meg, har du kanskje levd et liv med middager basert på pakker, poser og glass. Vi snakker f.eks
- Frossenpizza
- Toro lasagne
- Gryteretter i pose
- Tikka masala på glass
- Dolmio pastasaus
Dette har vært kjente slagere hos oss, utrolig enkelt å lage og smaker helt greit. Men ikke nå lenger! Men at vi nå lager mat fra grunnen av, betyr ikke at vi ønsker å gjøre helt om på dietten. Vi vil fortsatt ha pizza og pasta, gryteretter og indisk. Forskjellen er bare at vi nå lager det selv.
I starten fikk jeg av og til kommentarer fra familiemedlemmer om at “det var godt, men det smaker ikke slik det pleier…”. Det er ikke noen tvil om at ultraprosessert mat i mange tilfeller har satt standarden for hvordan f.eks pizza eller lasagne skal smake. Og de har et forsprang ved at de kan tilsette hva som helst, og at det smaker helt likt hver gang. Det tok jeg som en utfordring!
Nå er regelen, snarere enn unntaket, at jeg hører ting som “Dette var mye bedre enn Toro sin”
Klarer vi å lage de samme rettene fra grunnen, bare bedre, så kan vi sette nye standarder for oss selv og våre nærmeste for hvordan mat skal smake, og da er vi godt på vei mot et bedre og sunnere liv!