Hjemmelagde kjøttboller

Hjemmelagde kjøttboller

Hjemmelagde kjøttboller er kjempegodt og næringsrikt! Mens kjøttboller du får i butikken ofte er tilsatt mye mel og andre ting for å gjøre dem billigere å lage, kan du lage dine egne som er fulle av kjøtt og naturlige råvarer.

Det krever litt innsats, men du kommer ikke til å angre når du smaker resultatet!


Middels
Middels
Under 1 time
Under 1 time


Ingredienser

4 porsjoner:

  • 800g svinekjøttdeig
  • 2-3 båter hvitløk
  • 1 rødløk
  • 1 stilk Vårløk
  • 2ts salt
  • 1ss oregano
  • 1ss basilikum
  • 1/2 ts cumin
  • 1 egg
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts Chiliflakes
  • 2dl griljermel (alt 3-4 pågen skorpor eller kavring som du knuser med mikser)
  • Litt melk

Fremgangsmåte

  1. Finhakk rødløk, hvitløk og vårløk. Stek i panne med litt olje eller smør
  2. Bland griljermelet med litt melk og rør til en tykk masse
  3. Bland massen sammen med kjøttdeigen, egget, de stekte grønnsakene og krydderet i en stor bolle og elt til alt er godt blandet. Lag runde emner på størrelse med golfballer. Du bør få ca 22-24 stk
  4. Putt i ildfast form og stek på 180 grader i 30 minutter.
  5. Stek deretter i stekepanne med litt smør på begge sider på høy varme for å få stekeskorpe. Skru ned temperatur og la det godgjøre seg i noen minutter før servering

Server med f.eks dampede grønnsaker, potetkrønsj eller ris, og topp med brun saus med løk.

Tips

  • For ekstra yummy kjøttboller, lag små hull inne i kjøttbollene når de er rå, fyll dem med ost og tett igjen!

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *