Hjemmelagde kjøttboller
Hjemmelagde kjøttboller er kjempegodt og næringsrikt! Mens kjøttboller du får i butikken ofte er tilsatt mye mel og andre ting for å gjøre dem billigere å lage, kan du lage dine egne som er fulle av kjøtt og naturlige råvarer.
Det krever litt innsats, men du kommer ikke til å angre når du smaker resultatet!
Ingredienser
4 porsjoner:
- 800g svinekjøttdeig
- 2-3 båter hvitløk
- 1 rødløk
- 1 stilk Vårløk
- 2ts salt
- 1ss oregano
- 1ss basilikum
- 1/2 ts cumin
- 1 egg
- 1/2 ts pepper
- 1 ts Chiliflakes
- 2dl griljermel (alt 3-4 pågen skorpor eller kavring som du knuser med mikser)
- Litt melk
Fremgangsmåte
- Finhakk rødløk, hvitløk og vårløk. Stek i panne med litt olje eller smør
- Bland griljermelet med litt melk og rør til en tykk masse
- Bland massen sammen med kjøttdeigen, egget, de stekte grønnsakene og krydderet i en stor bolle og elt til alt er godt blandet. Lag runde emner på størrelse med golfballer. Du bør få ca 22-24 stk
- Putt i ildfast form og stek på 180 grader i 30 minutter.
- Stek deretter i stekepanne med litt smør på begge sider på høy varme for å få stekeskorpe. Skru ned temperatur og la det godgjøre seg i noen minutter før servering
Server med f.eks dampede grønnsaker, potetkrønsj eller ris, og topp med brun saus med løk.
Tips
- For ekstra yummy kjøttboller, lag små hull inne i kjøttbollene når de er rå, fyll dem med ost og tett igjen!
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert