Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter passer godt til mange forskjellige retter, og kan være et alternativ til bakte eller kokte poteter om du vil kose deg litt ekstra. Det kan være vanskelig å beregne riktig mengde væske og steketid til ulike tykkelser av potetskiver, men med et lite triks kan du øke sjansen for suksess: Ved å forhåndskoke potetene littegrann, eliminerer du den største usikkerhetsfaktoren, og er garantert myke, deilige poteter hver gang!
Ingredienser
- 8 poteter
- 1 løk
- 1/2 purreløk
- Litt opphakket frisk gressløk (frivillig)
- 1-3 fedd hvitløk etter smak
- 2 dl fløte
- 50g parmesan eller grana padano
- 200g hvitost
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skrell og kutt potetene i passelige skiver
- Kok potetskivene i 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Ikke kok dem så lenge at de blir myke. Kjenn med en gaffel – de skal være mykere enn når de er rå, men fortsatt faste. Hell ut vannet.
- Kutt løk og purreløk og hvitløk i skiver og ha det i kasserollen sammen med potetene. Ha i fløten og kok opp. La det koke i 1 minutt.
- Hell alt over i en ildfast form. Finriv parmesan og strø over. Riv hvitosten og fordel utover.
- Finhakk gjerne litt gressløk og stø på toppen.
- Stek på 215 grader i ca 15 minutter. De er ferdige når potetene er myke og osten er gylden.
Tips
- Fløtegratinerte poteter passer veldig godt sammen med biff!
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert