Vektnedgang uten slit – er det mulig da?

Badeball-slanking er både slitsomt og vanskelig

Å gå ned i vekt kan kanskje føles som å trykke en badeball ned i vannet. Med en hånd. Og en finger.

Det går kanskje en stund, men før eller senere blir du uoppmerksom og den spretter opp igjen. Eller du kommer så langt ned at motstanden blir uovervinnelig.

Hva om det fantes en måte å tappe ut vannet i bassenget i stedet? Så kunne du kommet ned på det nivået du skulle uten anstrengelse, uten stress. Kanskje du til og med kunne glemme hele ballen og bare leve livet.

“Finnes ikke” sier du kanskje. “Har prøvd alt”. Resignasjon lurer rundt hjørnet. Skyldfølelse og skam rundt neste. Har vært der selv og prøvd det ut, det er ikke gøy.

Men hva om det fantes en enkel og naturlig måte å leve på, hvor du spiser deg mett ved hvert måltid, uten å måtte gå konstant sulten, uten å ha en PT fra olympiatoppen som pisker deg rundt hver dag.

Misforstå meg rett – trening er nødvendig, sunt og bra. Men om du har et dårlig kosthold, så vil trening gjerne bare forsterke dårlige spisevaner, og rettferdiggjøre at du hiver i deg alt fra energibarer til proteinpulver og energidrikk. Og da er du like langt.

Etter at jeg fikk øynene opp for ultraprosessert mat, hvor farlig det faktisk er, hvor forskrudd matindustrien har blitt, og hvor langt helsemyndighetene henger etter i løypa, så har det blitt utrolig mye enklere å ta enkle grep for bedre helse:

  • Jeg har kuttet ut så godt som all ultraprosessert mat og koser meg med både enkle og mindre enkle retter laget fra grunnen av
  • Jeg har minimert sukker fra kostholdet mitt, bortsett fra når jeg skal kose meg – og da bestemmer jeg selv hvor mye sukker jeg skal skeie ut med
  • Stikk i strid med kostrådene som sier du skal spise lite og ofte (og gå konstant sulten som resultat), så dropper jeg frokosten hver dag. Det samme med kveldsmaten. Som resultat forlenger jeg den naturlige nattefasten med alle de gunstige renselsesprosesser som det medfører. Det føles utrolig godt, og jeg er nesten aldri sulten lenger!
  • Når jeg spiser (vanligvis lunsj og middag) spiser jeg meg god og mett på naturlige matvarer. Jeg kjører ikke keto/lavkarbo, men kanskje “litt-mindre-karbo”, i hvertfall prøver jeg å begrense lyse hveteprodukter og andre raske karbohydrater. Jeg er heller ikke redd for mettet fett, selv om ekspertene krangler så busta fyker om dette fortsatt
  • Innimellom tar jeg også en 24-timersfaste, i praksis betyr det bare at jeg hopper over lunsjen. Da er det godt å spise middag etterpå, men føles samtidig sykt deilig og rensende
  • Og hva med trening? Jeg får til en god økt hver uke. I tillegg er det å benytte de små mulighetene man får i hverdagen: Å gå fort opp en trapp, gå en tur, måke snø, jobbe i hagen

Så hva er resultatet av disse relativt enkle grepene?

  • Jeg har gått ned i vekt
  • Jeg har gått ned i livvidde
  • Jeg er nesten aldri sulten
  • Jeg føler meg fantastisk!

Mest av alt har jeg sluttet å stadig bekymre meg for vekt og helse. Jeg er på et nytt og bedre spor i livet, og har ingen planer om å endre på det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *