Hjemmelaget jordbær og bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker

Hjemmelaget jordbær og bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker

Vi har tidligere laget et deilig, uprosessert syltetøy. Det smakte veldig godt, men inneholdt en del sukker. Vi vil nå forsøke å lage en litt sunnere variant, uten noe (tilsatt) sukker. I tillegg prøver vi å variere smaken med litt bringebær.


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

  • 300g jordbær
  • 100g bringebær
  • 4 ss honning
  • 2 ss chiafrø

Fremgangsmåte

  1. Desinfiser et syltetøyglass ved å helle kokende vann i det. La det stå til du skal fylle det opp
  2. Putt 400g bær i en kjele. Du kan bruke frosne eller ferske
  3. Kok opp og rør. Mos evt. store bær til ønsket størrelse
  4. Ha i honning. Reguler mengde etter behov
  5. Ta kjelen av plata, og hell i chiafrøene. Rør godt.
  6. Tøm ut vannet av syltetøyglasset, og hell i syltetøyet
  7. La det avkjøles før du setter på lokket
  8. Oppbevares i kjøleskap i inntil en uke


Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *