Panert torsk med potet og ertestuing

Panert torsk med potet og ertestuing

Panert torsk er veldig godt, men dessverre er den du kjøper i butikken stort sett ultraprosessert. Det er i det hele tatt vanskelig å finne en god, uprosessert panering. Utfordringen ligger i å få en god, sprø panering. Her er det rom for litt eksperimentering, men Pågen skorpor fungerer helt greit. Sammen med hjemmelaget ertestuing blir det helt nydelig!


Middels
Middels
Under 1 time
Under 1 time


Ingredienser

Grønnsaker

  • 8-9 poteter
  • 3 gulrøtter

Torsk og panering

  • 400g torskefilet
  • 3-4 Pågen skorpor
  • 2-3 løk
  • 1 egg

Ertestuing

  • 1 pakke frosne erter
  • Litt smør og en skvett melk eller fløte

Potetgull (frivillig)

  • 1 potet
  • Matolje
  • Krydder

Fremgangsmåte

Grønnsaker:

  1. Skrell poteter og gulrøtter og putt alt i en kjele med vann bortsett fra en potet (for potetgull). Kok i 20 minutter eller til de er møre
  2. Skjær løken i ringer. Ha en god klatt smør i en stekepanne på høy varme, og la smøret brune seg. Ha i løken og skru ned varmen. Stek til løken er brun og fin

Panert torsk:

  1. Knus skorpene til smuler og legg på en vid tallerken
  2. Rør sammen egget i en skål
  3. Rull torskefiletene først i egget, deretter i smulene
  4. Varm opp sen stekepanne på høy varme, og stek filetene på begge sider til paneringen blir gyllen
  5. skru ned og la det stå i 10 min eller til filetene er gjennomstekt

Ertestuing

  1. Kok opp en kjele med vann
  2. Ha ertene oppi og gi dem et kort oppkok
  3. Hell ut vannet og ha i en god klatt smør, litt salt og en liten skvett melk eller fløte
  4. Kjør alt sammen glatt med en håndmikser. Gi et kort oppkok og hell i litt mer melk om det er for tørt

Potetgull (valgfritt):

Hjemmelaget, salt potetgull tar litt lenger tid, men setter en ekstra spiss på retten.

  1. Skjær tynne skiver med ostehøvel av den siste poteten
  2. Varm opp en liten kjele med olje. Ha i nok olje til at det står minimum 4-5 cm opp fra bunnen. NB: Ha lokk klart i tilfelle overoppheting – vit hvor nærmeste brannslokningsapparat er!
  3. Ha i en del av potetflakene – ikke flere enn at du klarer å håndtere dem med en gaffel og at de ikke klumper seg
  4. Friter til de begynner å bli brune i kantene. Ta dem opp og legg på en tallerken med tørkepapir
  5. Gjenta til alle er fritert
  6. Ha på salt og pepper eller annet krydder etter ønske


Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *