Kyllingfilet med ovnsbakt squash, ris og sursøt saus
Squash er en undervurdert grønnsak, og ovnsbakt squash er fantastisk godt! Sammen med kyllingfilet og hjemmelaget sursøt saus blir dette en vinner ved middagsbordet.
Ingredienser
4 porsjoner
Kyllingfilet , squash og ris
- 600g kyllingfilet
- 2 ts spisskum
- 1 ts koriander
- 1 ts basilikum
- 1 squash
- 3 dl ris
Salat
- 1/2 agurk
- 1/2 gul paprika
- 1 tomat
- 1/2 crispysalat
- Litt ananas (fra 1 boks hermetiske ananas)
Sursøt saus
- 4ss soyasaus
- 1.5 dl ananasjuice (fra 1 boks hermetiske ananas)
- 1.5 dl hønsebuljong (utblandet)
- 3.5 ss tomatpure
- 2 ts maizena
- 1.5 ss vineddik
- 1.5 ss sukker
- Litt sesamfrø (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Start med sursøt saus, siden den bør avkjøles. Lag den gjerne også på forhånd. Bland alle ingredienser i en kjele og gi et kort oppkok. Rør godt. Sett til avkjøling. Tilsett evt. sesamfrø.
- Kok ris i riskoker eller som angitt på pakken
- Bland krydderet i en skål. Legg kyllingen i en smurt ildfast form. Pensle filetene med litt olje, og strø på krydderblandingen. Du kan også gni krydderet inn i kyllingen, slik at du får dekket en større del av kyllingen med krydderet, og at det ikke blir for konsentrert
- Skjær opp squashen i skiver, legg den i en liten ildfast form og krydre med salt og pepper
- Stek kylling og squash på 180 grader varmluft i ca 20-25 min. Bruk gjerne steketermometer. Kylling bør få kjernetemperatur på 75 grader og skal ikke være rosa.
- Kutt opp ingrediensene til salaten og ha dem i en serveringsbolle. Bruk gjerne litt av ananasen, det setter en frisk smak på salaten. Du kan også toppe med litt olivenolje, salt og pepper.
- Server kylling, squash, ris, salat og saus. Bon appetitt!
Tips
- Bruk resten av ananasbitene og lag en enkel, frisk dessert: Bland ananasbitene med 2 ss kokosmasse. Fordel i 4 dessertskåler, dryss over litt sukker eller noen striper honning, litt revet sjokolade og en skvett fløte. Nam!
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert