Hjemmelaget syltetøy

Hjemmelaget syltetøy

Av en eller annen grunn er enkelte matvarer klin umulig å finne uprosesserte varianter av. Syltetøy er eksempel på dette. Jeg elsker en brødskive med noe søtt for å avslutte søndagsfrokosten, men når man leser ingrediensene til selv såkalte “hjemmelagede” syltetøy, så blir det ikke like fristende. Kjøper du Noras hjemmelagede jordbærsyltetøy, får du 60% (!) jordbær. Kjøper du Klem fra Lerum, får du 40%. Hva er resten? Sukker og tilsetningsstoffer så klart!

Her får du en kjempeenkel variant av jordbærsyltetøy med 95% jordbær. Hvis du tidligere har prøvd rørte jordbær, så vet du at det er kjempegodt, men ganske rennende. Ved å tilsette chiafrø får syltetøyet en kjempefin konsistens, og du kan sette det i kjøleskapet i opptil en uke, eller fryse det for lengre holdbarhet.


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

Ca 1 syltetøyglass

  • 400g ferske eller forsne bær
  • 2 ss sukker
  • 1 ss honning (valgfritt)
  • 2 ss chiafrø

Fremgangsmåte

  1. Finn fram et glass med lokk. Desinfiser det ved å først vaske det med oppvaskmiddel og skylle godt, hell deretter kokende vann på glasset og la det stå til du skal ha syltetøyet oppi. Alternativt kan du sette det i stekeovnen på 100-120 grader i 10 minutter. Fjern evt. etiketter først
  2. Kok opp bær, sukker og honning. Varier mengde sukker/honning etter smak og behov
  3. La det småkoke et par minutter under omrøring
  4. Ta av platen, og ha i chiafrø. Rør godt.
  5. Hell ut evt. vann i syltetøyglasset. Hell deretter syltetøyet i glasset. La det avkjøle litt før du setter på lokket – ellers kan du risikere at det sprekker!
  6. Når det er avkjølt, sett på lokket og sett i kjøleskapet. Du har nå et lekkert, uprosessert syltetøy med perfekt konsistens!

Tips

  • For å variere smaken, kan du prøve å tilsette ulike andre ingredienser, som bringebær, blåbær, søte appelsiner, kanel, vanilje eller en klype muskatnøtt

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *