Wok med svinekjøtt
Wok er godt og sunt, og du kan variere i det uendelige med ulike grønnsaker, kjøttvarianter og krydder.
Ingredienser
Marinade
- 1/2 dl olivenolje
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss worchestershire saus
- 2 ss soyasaus
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- 1 ss krydder eller krydderurter (f.eks oregano, timian, basilikum)
- 1/2 ts pepper
Wok
- 500g svin ytrefilet
- 1/2 grønn, rød og gul paprika
- 1 boks vannkastanje eller bambusskudd
- 3 gulrøtter
- 1/2 løk
- 3 cm ingefær
- 3 båter hvitløk
- 1/2 -1 rød chili
- 1 ss maizena
- 3 ss soyasaus
- 1-2 ss worchestershire saus
- 1-2 dl vann
- 3dl ris
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til marinaden godt sammen i en bolle. Kutt opp kjøttet i passelige biter, og putt oppi. Bland godt, og la det stå i 1 time eller mer
- Kok ris som angitt på pakken
- Stek det ferdig marinerte kjøttet i stekepanne. Stek på høy varme, og små porsjoner av gangen slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ta kjøttet til siden.
- Kutt opp paprika, gulrøtter og løk, og stek i stekepanna med litt olje. La det steke en stund før du fortsetter.
- Hell av vannet på vannkastanjer eller bambusskudd, og ha dem oppi stekepanna
- Riv eller finhakk ingefær, finhakk hvitløk og chili og putt i stekepanna. Smak til med salt og pepper.
- Når det hele har stekt i ca 5 min, ha i soyasaus, worchestersaus og maizena. La det stå og surre i 10-15 minutter. Bruk ekstra vann og maizena for å få ønsket mengde væske og konsistens
- Ha i kjøttet på slutten, og server sammen med risen.
Tips
- Hvis du vil bruke mindre tid, kan du bruke svin indrefilet og hoppe over marineringen
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert