Hjemmelaget potetmos
Hjemmelaget potetmos er lett å lage, og veldig mye bedre enn den du lager fra pose! Passer sammen med både gryteretter, kjøtt og fisk.
Ingredienser
4-6 porsjoner
- 1 kg poteter
- 100g smør
- 1 dl matfløte
- Salt og pepper etter smak
- Opphakkede friske urter, f.eks persille
Fremgangsmåte
- Skrell og kok potetene i 20-30 minutter. De skal være helt møre
- Hell av vannet og ha i smør og fløte, salt og pepper
- Bruk stavmikser og miks potetene til mos
- Bruk mer fløte eller vann for å regulere konsistensen om nødvendig
- Gi mosen et lite oppkok før servering
- Topp med opphakkede urter
Tips
- Kutt potetene i biter før koking, så tar det kortere tid
- Til hverdag: Reduser mengden med smør og erstatt fløten med melk for en sunnere variant
- Til fest: Bruk mer smør for en enda bedre (og mer usunn…) variant
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert