Hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos er lett å lage, og veldig mye bedre enn den du lager fra pose! Passer sammen med både gryteretter, kjøtt og fisk.


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

4-6 porsjoner

  • 1 kg poteter
  • 100g smør
  • 1 dl matfløte
  • Salt og pepper etter smak
  • Opphakkede friske urter, f.eks persille

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kok potetene i 20-30 minutter. De skal være helt møre
  2. Hell av vannet og ha i smør og fløte, salt og pepper
  3. Bruk stavmikser og miks potetene til mos
  4. Bruk mer fløte eller vann for å regulere konsistensen om nødvendig
  5. Gi mosen et lite oppkok før servering
  6. Topp med opphakkede urter

Tips

  • Kutt potetene i biter før koking, så tar det kortere tid
  • Til hverdag: Reduser mengden med smør og erstatt fløten med melk for en sunnere variant
  • Til fest: Bruk mer smør for en enda bedre (og mer usunn…) variant

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *