Hjemmelagde nanbrød
Nanbrød er en kjent favoritt som passer spesielt godt sammen med indisk.
Ingredienser
- 500g hvetemel
- 1.5 dl melk
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 1/2 pakke tørrgjær
- 2 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 3 ss olivenolje
- En håndfull fersk koriander og/eller sesamfrø
- 2 båter hvitløk
- 50g smør
Fremgangsmåte
- Varm melken til den er lunken, og tilsett sukker og gjær. La det stå i 10-15 min
- Bland melken sammen med mel, yoghurt, bakepulver, salt og olivenolje. Elt godt. Deigen skal være klissete. Tilsett mer yoghurt eller mel for å få riktig konsistens.
- Sett deigen varmt og la den heve i 1 time
- Press hvitløken og ha den i en kjele sammen med smøret.
- Smelt smøret og la det stå på svak varme en stund, men pass på at det ikke blir brunt. Rør hvitløken godt inn i smøret.
- Del den ferdig hevede deigen opp i 6 emner og kjevle dem flate
- Trykk små huller i lefsene med en gaffel
- Pensle med hvitløkssmøret
- Dryss over koriander
- Stek på 250 grader i ca 4 minutter. Pass på at de ikke blir brent.
Tips
- Nanbrød kan godt fryses og tas fram ved neste anledning
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert