Grove rundstykker

Grove rundstykker

Lag noen deilige, nybakte grove rundstykker! Du kan lage så mange du vil, og fryse ned det du ikke spiser med en gang. Veldig kjekt å ta fram ved en senere anledning.


Middels
Middels
Over 1 time
Over 1 time


Ingredienser

  • 5 dl lettmelk
  • 2 dl vann
  • 50g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 500g hvetemel
  • 500g sammalt hvete
  • 1 ts salt
  • 100g smør i terninger
  • 1 egg
  • linfrø, sesamfrø eller hakkede nøtter eller mandler til topping

Fremgangsmåte

  1. Bland melk og vann, og varm opp til det er lunkent
  2. Ha i gjæren og rør godt
  3. Bland i mel, salt og smør i terninger. Hvis du har kjøkkenmaskin kjører du den i ca 10-15 min. Hvis du bruker bakebolle, ha i litt mel av gangen mens du rører godt og elter godt etterpå. God styrketrening for armene!
  4. La deigen heve i 45 minutter
  5. Del opp i 20-30 emner og trill ut runde boller av dem
  6. La emnene etterheve i 30 min
  7. Pisk sammen et egg, og pensle emnene med
  8. Strø på ønsket topping
  9. Stek på 220 grader i 10-15 min til de er gylne og gjennomstekte
  10. Avkjøl rundstykkene på rist, og server. Frys ned porsjoner til senere.

Tips

  • Kok opp litt over halvparten av vannet og bland det med resten av væsken. Da blir det perfekt temperatur, og du slipper å bruke en kjele

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *