Pasta og restesaus del ii
Denne retten har uendelig mange varianter, men denne var rett og slett så god at jeg måtte ta den med. Fremgangsmåten er stort sett den samme: Ta de grønnsaksrestene du har, og lag en lekker saus av dem!
Ingredienser
- 1/2 paprika
- 3 sjalottløk
- 1/2 – 1 rød chili
- 3 gulrøtter
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 2 fedd hvitløk
- En håndfull oliven
- 1 ts salt
- 1-2 ts pepper
- 2 ts oregano
- 1 ts basilikum
- 3dl oksekraft eller kjøttbuljong
- 1 pakke karbonadedeig (400g)
- 350g pasta
- 50g gran padano
Fremgangsmåte
- Stek karbonadedeig i en stekepanne og ta den til side
- Tilbered pasta som angitt på pakken
- Kutt opp grønnsakene i passelige biter og stek noen minutter i stekepanne sammen med krydder og salt til løken er blank
- Ha i hermetiske tomater og tomatpure og la det koke noen minutter
- Ha i oksekraften. Har du ikke kraft, kan du koke opp 1 dl vann og blande ut 1-2 buljongterninger og bruke det i stedet
- Dersom du brukte kraft, har du fått en del ekstra væske, og du må la det småkoke 10-20 minutter til sausen har fått ønsket konsistens
- Når sausen har ønsket konsistens, ha i karbonadedeigen og bland godt
- Riv gran padano og ha i en serveringsskål
- Server pasta, tomatsaus og bruk osten til topping. Enjoy!
Tips
- Passer veldig godt sammen med focaccia og aioli
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert