Kylling tikka masala
Nordmenn elsker indisk mat! Ikke så rart det kanskje. Indisk mat er en eksotisk og spennende reise for nese, øyne og smak. Det er en kompleks blanding av smaker, farger og teksturer som vil friste og overraske deg. Tikka masala er en av de mest populære rettene, og er overraskende enkelt å lage med helt vanlige ingredienser.
Ingredienser
Marinert kjøtt
- 600g kyllingfilet
- 1 dl yoghurt naturell
- 2 båter hvitløk
- 1 bit ingefær (3-4 cm)
- Saft fra 1/2 sitron
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskum
Ris
- 3 dl ris
- 7 dl vann
Saus
- 1 stk løk
- 2 båter hvitløk
- 1 bit ingefær (3-4 cm)
- 2 ts spisskum
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 terning kyllingbuljong
- 3 dl fløte (alt. melk)
- 1-2 dl vann
- Litt knuste mandler
- Litt finhakket fersk koriander
Fremgangsmåte
Marinert kjøtt
- Kutt kyllingen i passelige biter
- Finhakk hvitløk og ingefær og bland sammen med yoghurt, sitronsaft, salt, chilipulver, koriander og spisskum i en bolle. Sett bollen kaldt i minimum 1 time, men den kan også godt stå over natten.
Ris
Kok ris i riskoker eller i gryte som anvist på pakken.
Saus
- Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Stek i en tykkbunnet kjele med litt olje noen minutter til løken er blank. Tilsett resten av ingrediensene utenom fløte, mandler og koriander. Miks sausen fin med stavmikser. Kok opp og la det koke i et par minutter. Tilsett deretter fløten og la det småkoke i 10 min
- Stek kyllingen i en stekepanne med litt olje sammen med restene av marinaden. Putt deretter kyllingen opp i gryta med sausen, og la det småkoke i et par minutter
- Ved servering, topp retten med koriander og knuste mandler, og server sammen med risen, mango chutney og rømme
Tips
- Piff opp retten med enten gul ris eller hjemmelagede nan-brød
- Eller hva med litt hjemmelaget raita? Rasp 3/4 agurk og press ut vannet. Finhakk litt vårløk eller rødløk. Bland med resten av yoghurten (2dl) og tilsett litt salt
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert