Gul ris

Gul ris

Ris er kanskje noe av det vanligste tilbehøret vi har til middag. Men risen trenger ikke å være hvit og smakløs! Det finnes et utall smaker og varianter hvor risen kan gjøres mer spennende. Gul ris ser frisk og innbydende ut og passer f.eks veldig godt til indisk.


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

4 personer

  • 3 dl jasminris
  • 3 sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2-3 ts gurkemeie
  • 1/2 ts salt
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Litt olivenolje
  • 6 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Kok opp 1 dl vann, hell i en kopp og rør ut buljongen
  2. Kutt sjalottløk og hvitløk i små biter
  3. Ha litt olje i en tykkbunnet gryte, og fres løk og hvitløk i noen minutter på høy varme
  4. Skru ned varmen, og tilsett gurkemeie, salt og buljongen. Småkok i noen minutter
  5. Tilsett risen og vannet (6dl), rør godt og kok under lokk i 15-20min.
  6. Når risen er passelig myk, tilsett en liten klunk med olivenolje og rør godt. Risen får da en oljete og fin konsistens.

Tips

  • For å få best mulig resultat, hold tilbake 1 dl av vannet, og tilsett underveis ved behov. Risen skal hverken være tørr eller vassen, all væske skal være trukket inn mot slutten.

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *