Gul ris
Ris er kanskje noe av det vanligste tilbehøret vi har til middag. Men risen trenger ikke å være hvit og smakløs! Det finnes et utall smaker og varianter hvor risen kan gjøres mer spennende. Gul ris ser frisk og innbydende ut og passer f.eks veldig godt til indisk.
Ingredienser
4 personer
- 3 dl jasminris
- 3 sjalottløk
- 2 båter hvitløk
- 2-3 ts gurkemeie
- 1/2 ts salt
- 1 terning grønnsaksbuljong
- Litt olivenolje
- 6 dl vann
Fremgangsmåte
- Kok opp 1 dl vann, hell i en kopp og rør ut buljongen
- Kutt sjalottløk og hvitløk i små biter
- Ha litt olje i en tykkbunnet gryte, og fres løk og hvitløk i noen minutter på høy varme
- Skru ned varmen, og tilsett gurkemeie, salt og buljongen. Småkok i noen minutter
- Tilsett risen og vannet (6dl), rør godt og kok under lokk i 15-20min.
- Når risen er passelig myk, tilsett en liten klunk med olivenolje og rør godt. Risen får da en oljete og fin konsistens.
Tips
- For å få best mulig resultat, hold tilbake 1 dl av vannet, og tilsett underveis ved behov. Risen skal hverken være tørr eller vassen, all væske skal være trukket inn mot slutten.
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert