Hjemmelaget pizza
Ingenting slår lørdag og hjemmelaget pizza! Dropp rullut-bunn og posesaus, og lag en velsmakende pizza “fra bunnen av” 😁😇
Ingredienser
4 porsjoner – 1 stor langpanne
Bunn
- 7 dl hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 3 ss olje
- 1/2 ts salt
- 4 dl vann
Pizza/Topping
- 300g revet hvitost
- 1 glass tomatpure
- 50g grana padano eller parmesan (valgfritt)
Saus
- 1 pakke karbonadedeig (400g)
- 1 løk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 2 båter hvitløk
- 1 ts salt
- 1 ss oregano
Rømmedressing
- 1 boks rømme eller lettrømme
- 2 ss majones (hjemmelaget eller hellmanns)
- 3-4 båter hvitløk
- 2 ts eplesidereddik
- 2 ts oregano
- 1/2 ts sukker
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte
Pizzabunn
- Varm vannet så det er lunkent. Bland vann, gjær, mel, olje og salt i en bolle. Rør godt sammen og elt deigen
- La deigen heve i 30-60 minutter til den får ca dobbelt størrelse
- Smør en langpanne med olivenolje. Du kan også bruke bakepapir for enklere rengjøring, men du får en sprøere bunn uten
- Når deigen er klar, legg den på langpanna og trykk den utover til den er mest mulig jevn og dekker hele langpanna
Pizzasaus
- Stek karbonadedeig i en stekepanne. Ta den til side.
- Kutt løk og hvitløk i små biter og stek i stekepanne i noen minutter
- Tilsett hermetiske tomater, salt og oregano. La koke i 10 minutter
- Tilsett karbonadedeigen og la det koke litt til
Pizza
- Smør tomatpure over hele bunnen med en skje
- Hell pizzasausen over bunnen og dra den jevnt utover
- Om ønskelig, kan du strø litt grana padano eller parmesan over sausen for en ekstra piff. Topp med hvitost til slutt
- Stek i 15-20 minutter på 215 grader pizzafunksjon, eller 225 grader over/undervarme. Osten skal være gyllen.
Rømmedressing
- Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle med en visp.
- Putt i en serveringsskål, og sett i kjøleskapet i 30-60 min
Tips
- Server gjerne sammen med en frisk salat. Har du fått nok av kjøkkenet for denne gang, ha en pose ruccula i en bolle og hell litt olivenolje, salt og pepper over. Ferdig!
- Rømmedressingen passer også ypperlig som snacks sammen med oppkuttede grønnsaker. Holiday dip – hasta la vista!
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert