Ovnsbakt laks med ris og sellerirotpure
Laks er utrolig godt, og veldig sunt! Sammen med sellerirotpure blir det helt fantastisk!
Ingredienser
4 personer
- 4 stk laksefilet
- 3 dl ris
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk rødløk
- 1 stk brokkoli
- 1/2 sitron
Sellerirotpure
- 600g sellerirot
- 1 dl fløte
- 1 skvett melk
- 2ss smør
Fremgangsmåte
- Ha laksefiletene i en smurt ildfast form, og stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter
- Kutt gulrøtter, rødløk og brokkoli i passelige biter og damp dem på en rist i ca 10 min eller til de er passelig møre
- Kutt sellerirot i terninger og kok i vann med litt melk i, til den er mør
- Hell av vannet, og bruk stavmikser til å gjøre pureen glatt og fin
- Ha i fløte og smør og varm forsiktig på plata
- Kutt sitron i båter og server sammen med retten
Tips
- Server gjerne sammen med hjemmelaget teriyakisaus og en båt sitron
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert