Hjemmelaget teriyakisaus
Teriyakisaus passer som saus til både svin, storfe og laks. Du kan også bruke det som marinade.
Ingredienser
- 1 dl soyasaus
- 5 ss brunt sukker
- 3 båter finhakket hvitløk
- 3 cm bit finhakket ingefær
- 4 ss worchestershire saus
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss sake (risvin – frivillig)
- 3 dl vann
- 1 ss maizena
Fremgangsmåte
- Bland maizena og vann og rør sammen
- Putt de andre ingrediensene i en kjele og kok opp. Tilsett maizena-blandingen
- La småkoke i 5 minutter
- Server til kjøtt eller fisk, eller sett i kjøleskapet til senere
Tips
- Få ønsket konsistens ved å spe ut med vann for en tynnere saus, eller bruke mer maizena for en tykkere saus. Teriyakisaus har vanligvis en ganske tykk konsistens.
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert