Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones

Majones er kanskje ikke det sunneste som finnes, men himmelsk godt! Når alt du får kjøpt er mer eller mindre ultraprosessert, så er det bare en ting å gjøre: Å lage det selv!


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 2 ss vineddik
  • 1 ts dijonesennep
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 3-4 dl matolje

Fremgangsmåte

  1. La eggene ligge i romtemperatur en stund før du begynner. Hvis eggene er kaldere enn oljen, kan du få problemer med å blande dem
  2. Ha eggeplommene i en bolle sammen med saltet. Bruk stavmikser, gjerne med visp, og visp til de får en tykk konsistens og er blitt lysere i fargen
  3. Ha i pepper og 1 ts vineddik, og visp videre
  4. Du kan nå begynne å ha i oljen mens du fortsetter å vispe. NB: Bruk veldig lite olje i starten, max 1 ts av gangen! Bruker du for mye, kan det bli vanskelig å få riktig konsistens. Majonesen skal hele tiden ha en tykk og fin konsistens. Etter hvert kan du ha i mer olje av gangen.
  5. Ha i resten av eddiken og dijonesennepen mens du visper
  6. Oppbevar i kjøleskap i inntil en uke.

Tips

  • Hvis du vil ha litt ekstra piff i majonesen, kan du presse en båt med hvitløk og putte oppi

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *