Hjemmelaget majones
Majones er kanskje ikke det sunneste som finnes, men himmelsk godt! Når alt du får kjøpt er mer eller mindre ultraprosessert, så er det bare en ting å gjøre: Å lage det selv!
Ingredienser
- 2 eggeplommer
- 2 ss vineddik
- 1 ts dijonesennep
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 3-4 dl matolje
Fremgangsmåte
- La eggene ligge i romtemperatur en stund før du begynner. Hvis eggene er kaldere enn oljen, kan du få problemer med å blande dem
- Ha eggeplommene i en bolle sammen med saltet. Bruk stavmikser, gjerne med visp, og visp til de får en tykk konsistens og er blitt lysere i fargen
- Ha i pepper og 1 ts vineddik, og visp videre
- Du kan nå begynne å ha i oljen mens du fortsetter å vispe. NB: Bruk veldig lite olje i starten, max 1 ts av gangen! Bruker du for mye, kan det bli vanskelig å få riktig konsistens. Majonesen skal hele tiden ha en tykk og fin konsistens. Etter hvert kan du ha i mer olje av gangen.
- Ha i resten av eddiken og dijonesennepen mens du visper
- Oppbevar i kjøleskap i inntil en uke.
Tips
- Hvis du vil ha litt ekstra piff i majonesen, kan du presse en båt med hvitløk og putte oppi
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert