Kjøttsuppe

Kjøttsuppe

Bruk grønnsaker du har liggende og lag en stor gryte med kjøttsuppe! Frys ned restene så har du lettvint middag til senere!


Lett
Enkel
Under 1 time


Ingredienser

4-6 personer

  • 500g Kjøtt
  • 2 L vann + 4 terninger med kjøttbuljong (eller 2 L kraft)
  • 2 ts pepperkorn (eller mer etter smak)
  • 2 ts salt

  • 5-6 Poteter
  • 3-4 Gulrøtter
  • 1 Kålrabi
  • 2 stangselleri
  • 2 vårløk
  • 1 Purreløk

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt grønnsaker i passelige terninger eller skiver
  2. Kutt kjøttet i passelige biter
  3. Ha alt i en stor gryte (inkl. buljong, salt og pepper). Hell i vann. Pass på at vannet dekker alle ingrediensene. Vil du ha en tynnere suppe kan du bruke mer vann (og evt. buljong)
  4. Kok opp og la koke i minimum 30min
  5. Serveres varm, gjerne med flatbrød og smør

Tips:

  • Bruk kjøtt som er egnet for supper, f.eks høyrygg eller pakker merket “grytekjøtt”
  • Erstatt gjerne buljongen med kraft om du har, dette gir ekstra smak og fylde. Oppskrift på kraft
  • Mangler du noen av ingrediensene, kan du fint bruke andre grønnsaker – de fleste rotgrønnsaker egner seg godt

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *