Gratinert pasta med brokkoli
En kjempeenkel rett med masse smak blant annet takket være den smaksrike grana padano-osten og hvitløk. Du kan også eksperimentere med andre grønnsaker som f.eks gulrot og squash i tillegg til eller i stedet for brokkoli.
Ingredienser
- 1 Brokkoli
- Pastaskruer fullkorn
- 1 pakke karbonadedeig
- 1/2 Rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 dl fløte
- En bit grana padano
- 200-300g revet ost
- 1 ts oregano, basilikum,
- 1/2 ts salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finn fram en stor ildfast form, fyll bunnen med pastaskruer slik at den er godt dekket
- Kok opp en kjele med vann og hell pastaen oppi. Kok i ca 8 min eller som angitt på pakken
- Stek karbonadedeigen og ta den til side på et fat
- Kutt brokkoli i kvaster, finhakk løk og hvitløk. Stek grønnsakene i noen minutter til løken er blank
- Ha i tomater og krydder og kok i noen minutter
- Bland karbonadedeigen sammen med sausen og kok et par minutter til
- Ha den ferdigkokte pastaen i formen og hell sausen oppå
- Ha i fløten og evt. 1 dl vann dersom sausen er veldig tørr
- Finriv gran padano i ønsket mengde og strø oppå
- Riv hvitost og strø på toppen
- Stekes i 215 grader varmluft i ca 15 min eller til osten er gyllen
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert