Ovnsbakt laks med ris og sellerirotpure

Ovnsbakt laks med ris og sellerirotpure

Laks er utrolig godt, og veldig sunt! Sammen med sellerirotpure blir det helt fantastisk!


Middels
Under 1 time


Ingredienser

4 personer

  • 4 stk laksefilet
  • 3 dl ris
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk brokkoli
  • 1/2 sitron

Sellerirotpure

  • 600g sellerirot
  • 1 dl fløte
  • 1 skvett melk
  • 2ss smør

Fremgangsmåte

  1. Ha laksefiletene i en smurt ildfast form, og stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter
  2. Kutt gulrøtter, rødløk og brokkoli i passelige biter og damp dem på en rist i ca 10 min eller til de er passelig møre
  3. Kutt sellerirot i terninger og kok i vann med litt melk i, til den er mør
  4. Hell av vannet, og bruk stavmikser til å gjøre pureen glatt og fin
  5. Ha i fløte og smør og varm forsiktig på plata
  6. Kutt sitron i båter og server sammen med retten

Tips


Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *