Hjemmelaget teriyakisaus

Hjemmelaget teriyakisaus

Teriyakisaus passer som saus til både svin, storfe og laks. Du kan også bruke det som marinade.


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

  • 1 dl soyasaus
  • 5 ss brunt sukker
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 3 cm bit finhakket ingefær
  • 4 ss worchestershire saus

  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss sake (risvin – frivillig)
  • 3 dl vann
  • 1 ss maizena

Fremgangsmåte

  1. Bland maizena og vann og rør sammen
  2. Putt de andre ingrediensene i en kjele og kok opp. Tilsett maizena-blandingen
  3. La småkoke i 5 minutter
  4. Server til kjøtt eller fisk, eller sett i kjøleskapet til senere

Tips

  • Få ønsket konsistens ved å spe ut med vann for en tynnere saus, eller bruke mer maizena for en tykkere saus. Teriyakisaus har vanligvis en ganske tykk konsistens.

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *