Å lage mat fra grunnen er ikke så vanskelig!
- Da jeg startet, hadde jeg lite eller ingen kunnskap om matlaging utover det helt grunnleggende
- Prøving og feiling er helt ok – resultatet blir ofte bedre enn du tror
- Hverdagsmiddager skal være enkle og kjappe, til fest kan du bruke litt mer tid og krefter
- Prøv en av disse oppskriftene nå!
Siste oppskrifter
-
Biff stroganoff med potetmos
Biff stroganoff med potetmos Denne populære retten stammer fra Russland på 1800-tallet. Den ble oppkalt etter et medlem av den fremtredende russiske adelsfamilien Stroganov. Oppskriften har siden blitt…
-
Hjemmelaget iskrem med sjokolade
Hjemmelaget iskrem med sjokolade Det er kjempelett å lage en deilig, hjemmelaget iskrem uten iskrem-maskin. Mens is i butikken ofte er laget med skummetmelkpulver og mye fyllstoffer, er…
-
Laks med bønneris og ertestuing
Laks med bønneris og ertestuing Slik lager du en deilig og næringsrik middag som kombinerer det beste fra hav og land: Bakt laksefilet med sitronpepper, som serveres med…
-
Hjemmelagde kjøttboller
Hjemmelagde kjøttboller Hjemmelagde kjøttboller er kjempegodt og næringsrikt! Mens kjøttboller du får i butikken ofte er tilsatt mye mel og andre ting for å gjøre dem billigere å…
-
Brun saus med løk
Brun saus med løk Man trenger ikke en pose fra Toro eller Knorr for å lage brun saus! Det er kjempeenkelt, og ikke minst både billigere og sunnere…
-
Potetkrønsj
Tittel på rett Potetkrønsj er en kjempeenkel men litt annerledes måte å tilberede poteter på. Med litt ost får potetene en deilig, crunchy overflate mens de er myke…
Søk etter oppskrift
- Gratinert pasta med brokkoli
- Grove rundstykker
- Kremet kyllinggryte
- Mørk kraft av storfe
- Kjøttsuppe
- Hjemmelaget potetmos
- Meksikansk gryte fra kraft
- Hjemmelaget majones
- Focaccia med aioli
Min matlagingsfilosofi
På uprosessert ønsker jeg å gi praktisk veiledning til et mer uprosessert liv for helt vanlige folk. Dette betyr at jeg fokuserer på oppskrifter på enkel hverdagsmat, med helt vanlige ingredienser. Så godt som alle ingrediensene kan kjøpes på vanlige dagligvarebutikker, og inneholder få eller ingen tilsetningsstoffer. Av og til kan jeg prøve meg på noe mer avansert, men i all hovedsak legger jeg ut enkle middagsretter siden middagen er det måltidet som krever mest tid og energi hos de fleste.
Hvis du er som meg, har du kanskje levd et liv med middager basert på pakker, poser og glass. Vi snakker f.eks
- Frossenpizza
- Toro lasagne
- Gryteretter i pose
- Tikka masala på glass
- Dolmio pastasaus
Dette har vært kjente slagere hos oss, utrolig enkelt å lage og smaker helt greit. Men ikke nå lenger! Men at vi nå lager mat fra grunnen av, betyr ikke at vi ønsker å gjøre helt om på dietten. Vi vil fortsatt ha pizza og pasta, gryteretter og indisk. Forskjellen er bare at vi nå lager det selv.
I starten fikk jeg av og til kommentarer fra familiemedlemmer om at “det var godt, men det smaker ikke slik det pleier…”. Det er ikke noen tvil om at ultraprosessert mat i mange tilfeller har satt standarden for hvordan f.eks pizza eller lasagne skal smake. Og de har et forsprang ved at de kan tilsette hva som helst, og at det smaker helt likt hver gang. Det tok jeg som en utfordring!
Nå er regelen, snarere enn unntaket, at jeg hører ting som “Dette var mye bedre enn Toro sin”
Klarer vi å lage de samme rettene fra grunnen, bare bedre, så kan vi sette nye standarder for oss selv og våre nærmeste for hvordan mat skal smake, og da er vi godt på vei mot et bedre og sunnere liv!