Wok med svinekjøtt

Wok med svinekjøtt

Wok er godt og sunt, og du kan variere i det uendelige med ulike grønnsaker, kjøttvarianter og krydder.


Lett
Enkel
Over 1 time
Over 1 time


Ingredienser

Marinade

  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss worchestershire saus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss krydder eller krydderurter (f.eks oregano, timian, basilikum)
  • 1/2 ts pepper

Wok

  • 500g svin ytrefilet
  • 1/2 grønn, rød og gul paprika
  • 1 boks vannkastanje eller bambusskudd
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 løk
  • 3 cm ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1/2 -1 rød chili
  • 1 ss maizena
  • 3 ss soyasaus
  • 1-2 ss worchestershire saus
  • 1-2 dl vann
  • 3dl ris

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden godt sammen i en bolle. Kutt opp kjøttet i passelige biter, og putt oppi. Bland godt, og la det stå i 1 time eller mer
  2. Kok ris som angitt på pakken
  3. Stek det ferdig marinerte kjøttet i stekepanne. Stek på høy varme, og små porsjoner av gangen slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ta kjøttet til siden.
  4. Kutt opp paprika, gulrøtter og løk, og stek i stekepanna med litt olje. La det steke en stund før du fortsetter.
  5. Hell av vannet på vannkastanjer eller bambusskudd, og ha dem oppi stekepanna
  6. Riv eller finhakk ingefær, finhakk hvitløk og chili og putt i stekepanna. Smak til med salt og pepper.
  7. Når det hele har stekt i ca 5 min, ha i soyasaus, worchestersaus og maizena. La det stå og surre i 10-15 minutter. Bruk ekstra vann og maizena for å få ønsket mengde væske og konsistens
  8. Ha i kjøttet på slutten, og server sammen med risen.

Tips

  • Hvis du vil bruke mindre tid, kan du bruke svin indrefilet og hoppe over marineringen

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *