Sitronmarinert kyllingfilet med kremet saus og ris

Sitronmarinert kyllingfilet med kremet saus og ris

Dette er en rett med masse smak og friskhet! Du kan gjøre den enklere (og sikkert sunnere) ved å droppe sausen, men jeg anbefaler det ikke 🙂


Middels
Middels
Over 1 time
Over 1 time


Ingredienser

Marinade

  • Saft fra 1 sitron
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sitronpepper
  • 2 ss olivenolje

Kylling

  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 skiver sitron
  • 2 ss fersk dill

Ris

  • 1 gul løk
  • 1 boks mais
  • 3 dl ris
  • 6-7 dl vann
  • 1/2 ts salt

Saus

  • 2 dl fløte
  • Saft fra 1/2 sitron
  • 2 ss dill
  • salt/pepper etter smak

Salat

  • 1/2 agurk
  • 1 tomat
  • 1 pakke babyleaf

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden i en skål, og ha kyllingfiletene oppi. La det stå i kjøleskap i 30 min – 3 timer
  2. Legg filetene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og legg en skive sitron på hver. Strø litt dill over
  3. Stek i ovnen på 200 grader i 20-25 min
  4. Hakk løken i små biter, og stek i en kjele med smør til løken er gyllen
  5. Ha i mais og salt og stek litt til
  6. Ha i risen, og mesteparten av vannet. La det koke på svak varme i 15-20min til risen er ferdig. Vurder konsistensen underveis, og hell i mer vann om nødvendig
  7. Ha fløten og sitronsaften i en kjele, og kok opp. Tilsett dill, samt salt og pepper etter smak. La koke i 5 min.
  8. Hakk agurk og tomat i biter og putt i en bolle sammen med babyleaf. Ha litt olje, salt og pepper på toppen.

Tips

  • Bruk steketermometer for å få perfekt temperatur på kyllingen.. Den skal være minimum 74 grader, og skal aldri være rosa!

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *