Sitronmarinert kyllingfilet med kremet saus og ris
Dette er en rett med masse smak og friskhet! Du kan gjøre den enklere (og sikkert sunnere) ved å droppe sausen, men jeg anbefaler det ikke 🙂
Ingredienser
Marinade
- Saft fra 1 sitron
- 1 ts basilikum
- 1 ts oregano
- 1/2 ts salt
- 2 ts sitronpepper
- 2 ss olivenolje
Kylling
- 4 stk kyllingfilet
- 4 skiver sitron
- 2 ss fersk dill
Ris
- 1 gul løk
- 1 boks mais
- 3 dl ris
- 6-7 dl vann
- 1/2 ts salt
Saus
- 2 dl fløte
- Saft fra 1/2 sitron
- 2 ss dill
- salt/pepper etter smak
Salat
- 1/2 agurk
- 1 tomat
- 1 pakke babyleaf
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til marinaden i en skål, og ha kyllingfiletene oppi. La det stå i kjøleskap i 30 min – 3 timer
- Legg filetene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og legg en skive sitron på hver. Strø litt dill over
- Stek i ovnen på 200 grader i 20-25 min
- Hakk løken i små biter, og stek i en kjele med smør til løken er gyllen
- Ha i mais og salt og stek litt til
- Ha i risen, og mesteparten av vannet. La det koke på svak varme i 15-20min til risen er ferdig. Vurder konsistensen underveis, og hell i mer vann om nødvendig
- Ha fløten og sitronsaften i en kjele, og kok opp. Tilsett dill, samt salt og pepper etter smak. La koke i 5 min.
- Hakk agurk og tomat i biter og putt i en bolle sammen med babyleaf. Ha litt olje, salt og pepper på toppen.
Tips
- Bruk steketermometer for å få perfekt temperatur på kyllingen.. Den skal være minimum 74 grader, og skal aldri være rosa!
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert