Pasta og restesaus
Pasta er populær og enkel mat, og har du noen grønnsaksrester i kjøleskapet, kan du lett mikse sammen en nydelig pastasaus.
Ingredienser
- 1 pakke karbonadedeig (400g)
- Pasta
- 1 buljongterning
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 glass tomatpure
- Litt hvitost
- 2 gulrøtter
- 1/2 løk
- Litt vårløk
- Litt hvitløk
- 1 stangselleri
- 1/2 paprika
- 1/2 brokkoli
- 1 tomat
- Salt, pepper, oregano, basilikum
Fremgangsmåte
- Stek karbonadedeig i en stekepanne og ta til side
- Tilbered pasta som anvist på pakken
- Kok opp 1-2 dl vann og rør ut buljongen, f.eks i en kopp
- Kutt alle grønnsakene i passelige biter
- Ha alle grønnsakene utenom tomatene i stekepanna og stek med litt olje eller smør i et par minutter
- Ha i krydder, tomat, hermetiske tomater og tomatpure og småkok i 5-10 min. Spe ut med buljong etter hvert
- Ha i karbonadedeig og kok i noen minutter til sausen har ønsket konsistens
- Riv litt hvitost og putt i en serveringsskål
- Server pasta og saus, og bruk hvitost til topping
Tips
- Server gjerne sammen med focaccia og aioli
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert