Panert torsk med potet og ertestuing
Panert torsk er veldig godt, men dessverre er den du kjøper i butikken stort sett ultraprosessert. Det er i det hele tatt vanskelig å finne en god, uprosessert panering. Utfordringen ligger i å få en god, sprø panering. Her er det rom for litt eksperimentering, men Pågen skorpor fungerer helt greit. Sammen med hjemmelaget ertestuing blir det helt nydelig!
Ingredienser
Grønnsaker
- 8-9 poteter
- 3 gulrøtter
Torsk og panering
- 400g torskefilet
- 3-4 Pågen skorpor
- 2-3 løk
- 1 egg
Ertestuing
- 1 pakke frosne erter
- Litt smør og en skvett melk eller fløte
Potetgull (frivillig)
- 1 potet
- Matolje
- Krydder
Fremgangsmåte
Grønnsaker:
- Skrell poteter og gulrøtter og putt alt i en kjele med vann bortsett fra en potet (for potetgull). Kok i 20 minutter eller til de er møre
- Skjær løken i ringer. Ha en god klatt smør i en stekepanne på høy varme, og la smøret brune seg. Ha i løken og skru ned varmen. Stek til løken er brun og fin
Panert torsk:
- Knus skorpene til smuler og legg på en vid tallerken
- Rør sammen egget i en skål
- Rull torskefiletene først i egget, deretter i smulene
- Varm opp sen stekepanne på høy varme, og stek filetene på begge sider til paneringen blir gyllen
- skru ned og la det stå i 10 min eller til filetene er gjennomstekt
Ertestuing
- Kok opp en kjele med vann
- Ha ertene oppi og gi dem et kort oppkok
- Hell ut vannet og ha i en god klatt smør, litt salt og en liten skvett melk eller fløte
- Kjør alt sammen glatt med en håndmikser. Gi et kort oppkok og hell i litt mer melk om det er for tørt
Potetgull (valgfritt):
Hjemmelaget, salt potetgull tar litt lenger tid, men setter en ekstra spiss på retten.
- Skjær tynne skiver med ostehøvel av den siste poteten
- Varm opp en liten kjele med olje. Ha i nok olje til at det står minimum 4-5 cm opp fra bunnen. NB: Ha lokk klart i tilfelle overoppheting – vit hvor nærmeste brannslokningsapparat er!
- Ha i en del av potetflakene – ikke flere enn at du klarer å håndtere dem med en gaffel og at de ikke klumper seg
- Friter til de begynner å bli brune i kantene. Ta dem opp og legg på en tallerken med tørkepapir
- Gjenta til alle er fritert
- Ha på salt og pepper eller annet krydder etter ønske
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert