Meksikansk gryte fra kraft
Ett av hovedmålene med uprosessert er å kunne spise “vanlig” mat, bare uten at det er ultraprosessert. Og hva er vel mer vanlig enn en meksikansk gryte? Her har vi forsøkt å lage noe som ligner på pose-varianten – bare fra grunnen av, noe som gjør den veldig mye bedre!
Ingredienser
- 8 dl kraft fra storfe (kan erstattes med 8dl vann og 2 terninger med kjøttbuljong)
- 1.5dl ris
- 1 pakke karbonadedeig 400g
- 1 ts salt
- 2 ts spisskum
- 1 ts basilikum
- 1 ts pepper
- 1 boks hakkede tomater
- 3dl kidneybønner
- 1 rød chili
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/2 rød paprika
- 1 boks mais
Salat
- 1/2 paprika
- 1 selleristang
- 1/2 agurk
- 1 tomat
- Fetaost
Fremgangsmåte
- Brun karbonadedeigen i en stekepanne og ta den til side
- Hell kraften (eller vann og buljong) i en kjele og kok opp
- Ha i ris og la det småkoke
- Kutt paprika i små biter og finhakk hvitløk og chili
- Ha tomater, bønner, chili, hvitløk, paprika, mais, krydder, salt og pepper i gryta. Rør godt sammen og la det småkoke i 20 min
- Ha i karbonadedeigen mot slutten av koketiden
- Mens gryta koker, hakk opp grønnsakene til salaten og putt dem i en serveringsbolle. Topp den med litt fetaost, olivenolje, salt og pepper
Tips:
- Server gjerne sammen med hjemmelaget potetmos
- Har du ikke kjøttkraft? Lag her!
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert