Meksikansk gryte fra kraft

Meksikansk gryte fra kraft

Ett av hovedmålene med uprosessert er å kunne spise “vanlig” mat, bare uten at det er ultraprosessert. Og hva er vel mer vanlig enn en meksikansk gryte? Her har vi forsøkt å lage noe som ligner på pose-varianten – bare fra grunnen av, noe som gjør den veldig mye bedre!


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

  • 8 dl kraft fra storfe (kan erstattes med 8dl vann og 2 terninger med kjøttbuljong)
  • 1.5dl ris
  • 1 pakke karbonadedeig 400g
  • 1 ts salt
  • 2 ts spisskum
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts pepper

  • 1 boks hakkede tomater
  • 3dl kidneybønner
  • 1 rød chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 boks mais

Salat

  • 1/2 paprika
  • 1 selleristang
  • 1/2 agurk
  • 1 tomat
  • Fetaost

Fremgangsmåte

  1. Brun karbonadedeigen i en stekepanne og ta den til side
  2. Hell kraften (eller vann og buljong) i en kjele og kok opp
  3. Ha i ris og la det småkoke
  4. Kutt paprika i små biter og finhakk hvitløk og chili
  5. Ha tomater, bønner, chili, hvitløk, paprika, mais, krydder, salt og pepper i gryta. Rør godt sammen og la det småkoke i 20 min
  6. Ha i karbonadedeigen mot slutten av koketiden
  7. Mens gryta koker, hakk opp grønnsakene til salaten og putt dem i en serveringsbolle. Topp den med litt fetaost, olivenolje, salt og pepper

Tips:


Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *