Lammepasta med spinat
Lammekjøttdeig er både rimelig og sunt, og har en karakteristisk og god smak. I denne vrien på pasta carbonara får du en uvanlig kombinasjon av to verdener!
Ingredienser
Saus
- Lammekjøttdeig 400g
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 pose spinat (65g)
- 2 tomater
- Litt fløte (1-1.5 dl)
- 1-2dl av pastavannet
- Salt og pepper
Pasta
- 250 g Spaghetti
- 4 eggeplommer
- 1 eggehvite
- 70g parmesan
Fremgangsmåte
- Kok spaghettien i ca 7-8 minutter, eller til den er al dente
- Stek kjøttdeigen, og ta den deretter til side
- Finhakk og stek løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett salt og pepper.
- Grovhakk tomater
- Ta en neve spinat og grovhakk den, putt den i en serveringsbolle
- Putt resten av spinaten i stekepanna sammen med tomatene, og stek i et par minutter
- Tilsett fløten og pastavannet. La småkoke noen minutter til spinaten faller sammen
- Tilsett kjøttdeigen og bland godt. Gi et lite oppkok
- Riv osten, og ta ca 20g parmesan i en serveringsskål
- Skill ut 3 eggeplommer og putt dem i en liten bolle. Ha i det siste egget m/hvite (1 egg + 3 plommer). Bland godt
- Bland 50g parmesan sammen med eggene og rør godt
- Hell ut pastavannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Hell blandingen av egg og ost over, og vend godt inn
- Server spaghetti, kjøttsaus og topp med hakket spinat og revet parmesan, salt og pepper
Tips
- Skill ut eggeplommene først før du har det hele egget oppi, så får du en ekstra sjanse om du ved et uhell får ett av eggene oppi
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert