Laks med bakte kål og grønnsakstuing

Laks med bakte kål og grønnsakstuing

Kål er undervurdert! Lag en deilig, sunn laksemiddag med bakte kål, og topp den med en stuing av moste grønnsaker!


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

  • 4 Laksefileter
  • 3dl ris
  • 3 tomater
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 dl hasselnøttkjerner
  • 1/2-1 hodekål
  • Litt olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1:

  1. Kok risen som angitt på pakken eller i riskoker
  2. Pensle en ildfast form med olje, ha i laksefiletene og krydre med salt og pepper. Stek på 180 grader varmluft i 20-25 min
  3. Skjær tommelfingertykke skiver av hodekålen og legg dem på et stekebrett med bakepapir
  4. Pensle kålen godt med olje og krydre med salt og pepper. Sett dem i ovnen sammen med laksen
  5. Grovhakk løk og hvitløk. Kutt tomat i 4 biter. Finhakk hasselnøtt
  6. Stek løk, hvitløk, tomat og nøtter i stekepanne med litt olje til grønnsakene er myke og varme
  7. Putt alt i en skål/beholder, ha i litt olivenolje og mos det med stavmikser
  8. Hell stuingen over de bakte kålene og server sammen med laks og ris
Bakte kålskiver med moste grønnsaker

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *