Laks med bakte kål og grønnsakstuing
Kål er undervurdert! Lag en deilig, sunn laksemiddag med bakte kål, og topp den med en stuing av moste grønnsaker!
Ingredienser
- 4 Laksefileter
- 3dl ris
- 3 tomater
- 1 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 1/2 dl hasselnøttkjerner
- 1/2-1 hodekål
- Litt olivenolje
Fremgangsmåte
Steg 1:
- Kok risen som angitt på pakken eller i riskoker
- Pensle en ildfast form med olje, ha i laksefiletene og krydre med salt og pepper. Stek på 180 grader varmluft i 20-25 min
- Skjær tommelfingertykke skiver av hodekålen og legg dem på et stekebrett med bakepapir
- Pensle kålen godt med olje og krydre med salt og pepper. Sett dem i ovnen sammen med laksen
- Grovhakk løk og hvitløk. Kutt tomat i 4 biter. Finhakk hasselnøtt
- Stek løk, hvitløk, tomat og nøtter i stekepanne med litt olje til grønnsakene er myke og varme
- Putt alt i en skål/beholder, ha i litt olivenolje og mos det med stavmikser
- Hell stuingen over de bakte kålene og server sammen med laks og ris
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert