Kylling i karrisaus
Kylling i karrisaus er en deilig og smakfull rett som passer perfekt i en hektisk hverdag. Det er en veldig enkel rett å lage og er populært blant både barn og voksne.
Ingredienser
- 4 kyllingfileter
- 2 ss karri
- 2 ts paprika
- 2 ss revet ingefær
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 2 dl kyllingkraft eller buljong
- 3 dl jasminris
- Noen grønnsaker til en salat, f.eks agurk, tomat, rødløk, paprika, babyspinat
- Revet parmesan eller grana padano (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ris: Kok ris som angitt på pakken eller i riskoker
- Karrikylling: Varm en stor stekepanne med litt olje
- Kutt kylling i biter
- Legg kylling, karri, paprika, ingefær, løk, hvitløk, salt og pepper i panna. Stek til kyllingen er gjennomstekt.
- Tilsett kyllingkraft eller buljong og la det koke opp.
- La det småkoke i ca 10 minutter
- Salat: Hakk noen grønnsaker, f.eks agurk, tomat, rødløk, paprika og bland i en bolle sammen med noen grønne blad. Ha litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper, og evt. litt revet parmesan eller grana padano
Tips
- Granateple er helt supert å bruke i salat, og gjør salaten frisk og lekker. Ikke skrap ut frøene med skje, men pell dem forsiktig ut hele
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert