Kremet kyllinggryte

Kremet kyllinggryte

Dette var en av de aller første rettene jeg prøvde å lage fra grunnen. Da hadde jeg ikke så mye erfaring, og visste f.eks ikke hvordan jeg skulle få til sausen. Jeg kjørte derfor på med altfor mye fløte og rømme, noe som gjorde den i overkant mektig.

I ettertid har jeg lært meg noen triks, og har dermed modifisert oppskriften og gjort den litt magrere. Dette har ikke gått ut over smaken, snarere tvert i mot. Denne kyllinggryta smaker bedre enn noen gang!


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

4-6 personer

Ris

  • 3dl ris
  • 7dl vann


Kyllinggryte

  • 600g kylling
  • 1 rød, 1 grønn, 1 gul paprika
  • 1 rød chili
  • 1 rødløk
  • 1 gul løk
  • 1 stilk vårløk
  • 2dl creme fraiche
  • 1/2dl fløte
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 1ss hvetemel
  • 1ss meierismør
  • 2ts basilikum
  • 1ts pepper
  • 1/2 ts salt

Salat

  • Litt av paprikaen og vårløkenfra forrige punkt
  • Litt fetaost
  • 1/2 ts sesamfrø (frivillig)

Fremgangsmåte

Kokt ris

Kok risen i riskoker eller i gryte som angitt på pakken

Saus base

  1. Kutt gul løk, chili, hvitløk og rød paprika i biter
  2. Legg halve paprikaen til side
  3. Stek løk, chili, hvitløk og paprika i en stekepanne til det får myk konsistens
  4. Kok opp 2dl vann og bland ut buljongen
  5. Bruk en stavmikser eller blender og mos grønnsaker og buljong til en fin saus
  6. Smelt litt smør i en kjele
  7. Ha i mel og bland godt med visp. Ha deretter i sausblandingen litt etter litt under omrøring og kok opp
  8. Ha i salt, pepper og basilikum og la det småkoke


Kyllinggryte

  1. Kutt resten av paprikaen i biter. Kutt løk i små biter og vårløk i små skiver. Ta ønsket mengde til side til en salat (ca 1/3), og stek resten i stekepanna i et par minutter sammen med restene av den røde paprikaen
  2. Putt grønnsakene og 3dl vann i kjelen, kok opp og la småkoke
  3. Kutt kyllingen i biter og brun i stekepanne. Ha deretter over i gryta
  4. Ha i rømme og fløte og la det småkoke i min. 5 minutter

Første versjon av oppskrift – MYE fløte/creme fraîche
Dagens versjon – mer smak, mindre fett!



Salat

  1. Ta paprika, rødløk og vårløk fra forrige punkt over i en bolle
  2. Ha i litt fetaost og hell over litt olivenolje, salt og pepper
  3. Du kan også strø litt sesamfrø over

Bonustips: Hvitløkssmør og rundstykker

  1. Ta fram noen rundstykker fra fryseren og varm i ovnen, eller bak noen grove rundstykker
  2. Press eller riv noen fedd hvitløk
  3. Bland med romtemperert smør (evt. noen sekunder i mikroen – forsiktig så det ikke smelter!)
  4. Tilsett litt urtesalt
  5. Server i en skål sammen med varme rundstykker

Server kyllinggryte, ris, salat og evt rundstykker og NYT!


Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *