Kjøttsuppe
Bruk grønnsaker du har liggende og lag en stor gryte med kjøttsuppe! Frys ned restene så har du lettvint middag til senere!
Ingredienser
4-6 personer
- 500g Kjøtt
- 2 L vann + 4 terninger med kjøttbuljong (eller 2 L kraft)
- 2 ts pepperkorn (eller mer etter smak)
- 2 ts salt
- 5-6 Poteter
- 3-4 Gulrøtter
- 1 Kålrabi
- 2 stangselleri
- 2 vårløk
- 1 Purreløk
Fremgangsmåte
- Skrell og kutt grønnsaker i passelige terninger eller skiver
- Kutt kjøttet i passelige biter
- Ha alt i en stor gryte (inkl. buljong, salt og pepper). Hell i vann. Pass på at vannet dekker alle ingrediensene. Vil du ha en tynnere suppe kan du bruke mer vann (og evt. buljong)
- Kok opp og la koke i minimum 30min
- Serveres varm, gjerne med flatbrød og smør
Tips:
- Bruk kjøtt som er egnet for supper, f.eks høyrygg eller pakker merket “grytekjøtt”
- Erstatt gjerne buljongen med kraft om du har, dette gir ekstra smak og fylde. Oppskrift på kraft
- Mangler du noen av ingrediensene, kan du fint bruke andre grønnsaker – de fleste rotgrønnsaker egner seg godt
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert