Hjemmelaget pizza

Hjemmelaget pizza

Ingenting slår lørdag og hjemmelaget pizza! Dropp rullut-bunn og posesaus, og lag en velsmakende pizza “fra bunnen av” 😁😇


Lett
Enkel
Over 1 time
Over 1 time


Ingredienser

4 porsjoner – 1 stor langpanne

Bunn

  • 7 dl hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl vann

Pizza/Topping

  • 300g revet hvitost
  • 1 glass tomatpure
  • 50g grana padano eller parmesan (valgfritt)

Saus

  • 1 pakke karbonadedeig (400g)
  • 1 løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss oregano

Rømmedressing

  • 1 boks rømme eller lettrømme
  • 2 ss majones (hjemmelaget eller hellmanns)
  • 3-4 båter hvitløk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 2 ts oregano
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Pizzabunn

  1. Varm vannet så det er lunkent. Bland vann, gjær, mel, olje og salt i en bolle. Rør godt sammen og elt deigen
  2. La deigen heve i 30-60 minutter til den får ca dobbelt størrelse
  3. Smør en langpanne med olivenolje. Du kan også bruke bakepapir for enklere rengjøring, men du får en sprøere bunn uten
  4. Når deigen er klar, legg den på langpanna og trykk den utover til den er mest mulig jevn og dekker hele langpanna

Pizzasaus

  1. Stek karbonadedeig i en stekepanne. Ta den til side.
  2. Kutt løk og hvitløk i små biter og stek i stekepanne i noen minutter
  3. Tilsett hermetiske tomater, salt og oregano. La koke i 10 minutter
  4. Tilsett karbonadedeigen og la det koke litt til

Pizza

  1. Smør tomatpure over hele bunnen med en skje
  2. Hell pizzasausen over bunnen og dra den jevnt utover
  3. Om ønskelig, kan du strø litt grana padano eller parmesan over sausen for en ekstra piff. Topp med hvitost til slutt
  4. Stek i 15-20 minutter på 215 grader pizzafunksjon, eller 225 grader over/undervarme. Osten skal være gyllen.

Rømmedressing

  1. Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle med en visp.
  2. Putt i en serveringsskål, og sett i kjøleskapet i 30-60 min

Tips

  • Server gjerne sammen med en frisk salat. Har du fått nok av kjøkkenet for denne gang, ha en pose ruccula i en bolle og hell litt olivenolje, salt og pepper over. Ferdig!
  • Rømmedressingen passer også ypperlig som snacks sammen med oppkuttede grønnsaker. Holiday dip – hasta la vista!

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *