Hjemmelaget jordbær og bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker
Vi har tidligere laget et deilig, uprosessert syltetøy. Det smakte veldig godt, men inneholdt en del sukker. Vi vil nå forsøke å lage en litt sunnere variant, uten noe (tilsatt) sukker. I tillegg prøver vi å variere smaken med litt bringebær.
Ingredienser
- 300g jordbær
- 100g bringebær
- 4 ss honning
- 2 ss chiafrø
Fremgangsmåte
- Desinfiser et syltetøyglass ved å helle kokende vann i det. La det stå til du skal fylle det opp
- Putt 400g bær i en kjele. Du kan bruke frosne eller ferske
- Kok opp og rør. Mos evt. store bær til ønsket størrelse
- Ha i honning. Reguler mengde etter behov
- Ta kjelen av plata, og hell i chiafrøene. Rør godt.
- Tøm ut vannet av syltetøyglasset, og hell i syltetøyet
- La det avkjøles før du setter på lokket
- Oppbevares i kjøleskap i inntil en uke
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert