Hjemmelaget iskrem med sjokolade
Det er kjempelett å lage en deilig, hjemmelaget iskrem uten iskrem-maskin. Mens is i butikken ofte er laget med skummetmelkpulver og mye fyllstoffer, er den du lager selv laget av topp kvalitet, ekte råvarer for en herlig smaksopplevelse! Hjemmelaget is kan lages i uendelig antall varianter, men her får du en med sjokoladebiter.
Ingredienser
- 5dl kremfløte
- 1 boks kondensert melk med sukker
- 1 ts vaniljeessens
- 100g sjokolade
Fremgangsmåte
Steg 1:
- Visp fløten til krem. Kremen skal være så stiv at det danner seg topper, men ikke så stiv at den blir smøraktig. Visper du for mye, vil isen få en smørsmak som ikke er god. Visper du for lite vil den bli for hard, så prøv å finne en perfekt balanse mellom luftighet og smak
- Bland i den kondenserte melken. Dette er veldig søte saker, så om du foretrekker litt mindre intens søtsmak kan du utelate litt av melken. Smak litt underveis til du får ønsket smak.
- Ha i vaniljeessens om du ønsker vaniljesmak
- Riv eller hakk opp 100g av din favorittsjokolade. På bildet har jeg bare hakket opp en plate kokesjokolade, men du kan bruke det du ønsker. Bland i massen eller strø på toppen til slutt.
- Hell i en isboks og sett i fryseren i minst 4 timer til den er gjennomfryst.
Nyt!
Tips
- Varier med andre smaker: Peanøtter, rørte eller frosne bær, banan, mango, kaffe eller hva du måtte ønske
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert
Hvordan lage denne uten sukker?
Hei! Du kan også kjøpe kondensert melk uten sukker, eller lage den selv om du har god tid 🙂 Da kan du tilpasse sukkermengden selv ved å tilsette ønsket mengde, eller erstatte sukker med f.eks honning eller sirup. Tviler på det blir noe særlig godt uten noe som helst søtning…
Den kondenserte melken med sukker er i hvert fall ekstremt søt, så prøv gjerne å lage din egen variant med mindre sukker, og fortell hvordan det gikk – har ikke prøvd det selv enda 🙂