Hjemmelagde nanbrød

Hjemmelagde nanbrød

Nanbrød er en kjent favoritt som passer spesielt godt sammen med indisk.


Middels
Middels
Over 1 time
Over 1 time


Ingredienser

  • 500g hvetemel
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • En håndfull fersk koriander og/eller sesamfrø
  • 2 båter hvitløk
  • 50g smør

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til den er lunken, og tilsett sukker og gjær. La det stå i 10-15 min
  2. Bland melken sammen med mel, yoghurt, bakepulver, salt og olivenolje. Elt godt. Deigen skal være klissete. Tilsett mer yoghurt eller mel for å få riktig konsistens.
  3. Sett deigen varmt og la den heve i 1 time
  4. Press hvitløken og ha den i en kjele sammen med smøret.
  5. Smelt smøret og la det stå på svak varme en stund, men pass på at det ikke blir brunt. Rør hvitløken godt inn i smøret.
  6. Del den ferdig hevede deigen opp i 6 emner og kjevle dem flate
  7. Trykk små huller i lefsene med en gaffel
  8. Pensle med hvitløkssmøret
  9. Dryss over koriander
  10. Stek på 250 grader i ca 4 minutter. Pass på at de ikke blir brent.

Tips

  • Nanbrød kan godt fryses og tas fram ved neste anledning

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *