Grove rundstykker
Lag noen deilige, nybakte grove rundstykker! Du kan lage så mange du vil, og fryse ned det du ikke spiser med en gang. Veldig kjekt å ta fram ved en senere anledning.
Ingredienser
- 5 dl lettmelk
- 2 dl vann
- 50g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
- 500g hvetemel
- 500g sammalt hvete
- 1 ts salt
- 100g smør i terninger
- 1 egg
- linfrø, sesamfrø eller hakkede nøtter eller mandler til topping
Fremgangsmåte
- Bland melk og vann, og varm opp til det er lunkent
- Ha i gjæren og rør godt
- Bland i mel, salt og smør i terninger. Hvis du har kjøkkenmaskin kjører du den i ca 10-15 min. Hvis du bruker bakebolle, ha i litt mel av gangen mens du rører godt og elter godt etterpå. God styrketrening for armene!
- La deigen heve i 45 minutter
- Del opp i 20-30 emner og trill ut runde boller av dem
- La emnene etterheve i 30 min
- Pisk sammen et egg, og pensle emnene med
- Strø på ønsket topping
- Stek på 220 grader i 10-15 min til de er gylne og gjennomstekte
- Avkjøl rundstykkene på rist, og server. Frys ned porsjoner til senere.
Tips
- Kok opp litt over halvparten av vannet og bland det med resten av væsken. Da blir det perfekt temperatur, og du slipper å bruke en kjele
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert