Gratinert pasta med brokkoli

Gratinert pasta med brokkoli

En kjempeenkel rett med masse smak blant annet takket være den smaksrike grana padano-osten og hvitløk. Du kan også eksperimentere med andre grønnsaker som f.eks gulrot og squash i tillegg til eller i stedet for brokkoli.


Enkel
Under 30 min


Ingredienser

  • 1 Brokkoli
  • Pastaskruer fullkorn
  • 1 pakke karbonadedeig
  • 1/2 Rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 1 dl fløte
  • En bit grana padano
  • 200-300g revet ost
  • 1 ts oregano, basilikum,
  • 1/2 ts salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finn fram en stor ildfast form, fyll bunnen med pastaskruer slik at den er godt dekket
  2. Kok opp en kjele med vann og hell pastaen oppi. Kok i ca 8 min eller som angitt på pakken
  3. Stek karbonadedeigen og ta den til side på et fat
  4. Kutt brokkoli i kvaster, finhakk løk og hvitløk. Stek grønnsakene i noen minutter til løken er blank
  5. Ha i tomater og krydder og kok i noen minutter
  6. Bland karbonadedeigen sammen med sausen og kok et par minutter til
  7. Ha den ferdigkokte pastaen i formen og hell sausen oppå
  8. Ha i fløten og evt. 1 dl vann dersom sausen er veldig tørr
  9. Finriv gran padano i ønsket mengde og strø oppå
  10. Riv hvitost og strø på toppen
  11. Stekes i 215 grader varmluft i ca 15 min eller til osten er gyllen

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *