Enkel pastarett med tomatsaus, ost og urter

Enkel pastarett med tomatsaus, ost og urter

Denne pastaretten er så enkel at alle og enhver kan få den til, og i tillegg ser den helt fantastisk ut!


Lett
Enkel
Under 30 min
Under 30 min


Ingredienser

  • 400g kjøttdeig
  • 200g penne pasta
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 tomat
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 50g parmesan eller gran padano
  • Fersk basilikum
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttdeig, ta den til side
  2. Kok pastaen i en kjele i ca 7-8 min
  3. Finhakk løk og hvitløk og stek i panna i noen minutter. Tilsett salt og pepper etter smak.
  4. Hakk tomaten og putt oppi. Ha i hermetiserte tomater og tomatpure. Gi det et lite oppkok
  5. Ha i kjøttdeig og bland godt
  6. Finriv osten. Når pastaen er ferdig, legg den på stekepanna og strø over mesteparten av osten, slik at den smelter i den varme pastaen. Bland deretter med sausen.
  7. Topp med resten av osten til slutt, og strø over ferske basilikumblader.
  8. Server med ruccula og evt. focaccia eller baguette

Tips

  • For en ekstra spiss på retten, riv noen fedd hvitløk og bland med litt olivenolje og litt salt i en skål. Dypp deretter biter av en baguette i skåla og stek kjapt i stekepanna. Nyt “hjemmelaget” hvitløksbrød sammen med pastaen

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *