Enkel pastarett med tomatsaus, ost og urter
Denne pastaretten er så enkel at alle og enhver kan få den til, og i tillegg ser den helt fantastisk ut!
Ingredienser
- 400g kjøttdeig
- 200g penne pasta
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 tomat
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpure
- 50g parmesan eller gran padano
- Fersk basilikum
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Stek kjøttdeig, ta den til side
- Kok pastaen i en kjele i ca 7-8 min
- Finhakk løk og hvitløk og stek i panna i noen minutter. Tilsett salt og pepper etter smak.
- Hakk tomaten og putt oppi. Ha i hermetiserte tomater og tomatpure. Gi det et lite oppkok
- Ha i kjøttdeig og bland godt
- Finriv osten. Når pastaen er ferdig, legg den på stekepanna og strø over mesteparten av osten, slik at den smelter i den varme pastaen. Bland deretter med sausen.
- Topp med resten av osten til slutt, og strø over ferske basilikumblader.
- Server med ruccula og evt. focaccia eller baguette
Tips
- For en ekstra spiss på retten, riv noen fedd hvitløk og bland med litt olivenolje og litt salt i en skål. Dypp deretter biter av en baguette i skåla og stek kjapt i stekepanna. Nyt “hjemmelaget” hvitløksbrød sammen med pastaen
Følg uprosessert på instagram: @uprosessert
Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert