Biff stroganoff med potetmos

Biff stroganoff med potetmos

Denne populære retten stammer fra Russland på 1800-tallet. Den ble oppkalt etter et medlem av den fremtredende russiske adelsfamilien Stroganov. Oppskriften har siden blitt tilpasset og endret over tid, og har blitt en global favoritt med varianter som inkluderer forskjellige typer kjøtt og tilberedningsmetoder.

Dette er en festmiddag som passer godt når du har gjester, siden det er enkelt å utvide oppskriften til ønsket antall personer. Gryta kan lages i god tid og varmes opp når gjestene kommer.


Lett
Enkel
Under 1 time


Ingredienser

6 persjoner

Stroganoff

  • 1.4kg biffkjøtt
  • 3 løk
  • 1 paprika
  • 500g champignon
  • 3ss tomatpure
  • 1-2 dl rødvin
  • 2 ts salt
  • 3 dl kraft
  • 5 dl creme fraiche
  • Litt ferske urter (f.eks persille, dill eller timian) – frivillig

Potetmos

  • 1.2kg poteter
  • 2dl fløte
  • 100g smør
  • 1ts salt
  • litt pepper
  • Urter etter ønske, f.eks litt fersk dill

Fremgangsmåte

Stroganoff

  1. Kutt biffkjøtt i strimler og brun lett i flere omganger på en stekepanne med smør. Trenger ikke gjennomstekes, bare få en fin stekeskorpe. Ta kjøttet til side
  2. I en tykkbunnet kjele, brun litt smør. Hakk løk og paprika i passelige biter og ha i kjelen. Tilsett også salt.
  3. Kutt opp soppen i skiver og ha i kjelen
  4. Ha i rødvin og la det surre litt
  5. Ha i tomatpure og bland godt. La dette godgjøre seg litt.
  6. Ha i kraften. Har du ikke kraft, kan du bruke 1 buljongterning med kjøttsmak og blande med 3dl vann
  7. Ha i kjøttet og creme fraiche og bland alt godt
  8. La det småkoke til konsistensen ser bra ut

Potetmos

  1. Skrell potetene og kutt dem i mindre biter – da kokes de fortere
  2. Kok potetene i ca 15-20 minutter til de er gjennomkokte og myke
  3. Hell av vannet og tilsett smøret. Her kan du variere mengden etter behov. Jo mer smør, jo mer mektig blir mosen. Tilsett også salt og pepper.
  4. Mos potetene med en stapper eller en gaffel el.l
  5. Ha i fløten, og kjør deretter jevnt med en stavmikser
  6. Pro tip: Stavmikseren gjør mosen helt fin, men ofte kan den få en litt seig konsistens. Dette fikser du enkelt om du har en visp du kan sette på stavmikseren. Kjør en runde med vispen, så får mosen en luftig og fin konsistens
  7. Strø på noen urter (f.eks fersk gressløk eller dill) til slutt om ønskelig

Server gjerne med en frisk salat. Nyt!

  • sopp
  • Oppkuttede grønnsaker
  • Hjemmelaget kraft
  • Biff stroganoff

Tips


Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *