Biff med fløtegratinerte poteter og kremet sopp

Biff med fløtegratinerte poteter og kremet sopp

Biff og fløtegratinerte poteter er en av mine absolutte favoritter, og sammen med en superenkel variant av kremet sopp er dette en sikker vinner på lørdagskvelden!


Middels
Middels
Under 1 time
Under 1 time


Ingredienser

4 personer

Biff

  • ca 600-800g kjøtt av storfe (indrefilet, ytrefilet, mørbrad, flatbiff el.l)

Fløtegratinerte poteter

Se egen oppskrift på fløtegratinerte poteter

Kremet sopp

  • 1 løk
  • 250g sopp
  • 1.5 dl creme fraîche
  • Salt og pepper

Salat

  • 1 pose ruccula

Fremgangsmåte

Kremet sopp

  1. Kutt løk biter
  2. Skyll og kutt sopp i skiver
  3. Stek alt i litt smør til løken er blank. Smak til med salt og pepper
  4. Ha i creme fraiche og la det stå og surre på svak varme

Fløtegratinerte poteter

Tilbered som angitt i oppskriften:

Fløtegratinerte poteter

Biff

Det finnes uendelig mange måter å tilberede biff på, og minst like mange meninger om hva som er den “riktige” måten. Noen liker å ha et skikkelig kjøttstykke på tallerkenen, stekt til sin preferanse fra rare til well done. Men for andre kan det være litt mindre overveldende å bli servert litt mindre biter, slik at man kan nyte ønsket mengde kjøtt uten å forplikte seg til en hel biff!

Her får du oppskriften på biff som er tilberedt i litt mindre biter, men frykt ikke: Man kan likevel kan få en perfekt balanse mellom stekeskorpe, mørhet og tilpasning til personlig preferanse om man ønsker det.

Det største problemet med å kutte biff i små biter og steke dem, er at man ender opp med å koke biffen i stedet for å steke den, fordi man enten putter for mange biter av gangen, ikke steker på høy nok temperatur eller feilberegner steketiden. Ved å dele prosessen i to deler, kan man øke sjansene for suksess:

  1. Putt godt med smør i en stekepanne og sett den på høy varme. La smøret smelte og begynne å bli brunt før du har kjøttet oppi
  2. Putt de hele kjøttbitene oppi. Pass på at det er god plass, stek heller i to omganger om nødvendig. Krydre godt med salt og pepper på oversiden. Ikke rør kjøttbitene! For best mørhet, la dem stå i ro slik at stekeskorpen blir dannet. Pass på dersom du har tynne biter, de skal ikke bli gjennomstekt. Når de har fått en fin stekeskorpe, snu og stek og krydre på andre siden
  3. Når begge sider har fått en fin stekeskorpe og godt med salt og pepper, ta dem av panna og over på en tallerken og la dem hvile litt
  4. Du skal nå skjære kjøttstykkene i serveringsklare biter som skal stekes videre. Størrelsen bestemmer du selv. Dersom punkt 2 var vellyket, vil du se at bitene er rå inni, men at det er en tydelig stekeskorpe rundt. Dette vil hjelpe oss med å beholde væske og saftighet når vi skal steke bitene ferdig
  5. Varm stekepanna på nytt med litt smør. Du kan nå innhente preferanser fra gjestene dine. For rare eller medium rare, trenger stykkene bare et lite sveip i panna. For medium eller well done kan de stå litt lenger. Putt passelig mengde kjøtt i panna, stek og krydre på hver side. Ikke stek for mange av gangen. Siden du allerede har sørget for stekeskorpe rundt, blir det mye enklere å beregne steketiden og unngå at det kommer for mye væske i panna slik at bitene blir kokt

Server kjøttet sammen med fløtegratinerte poteter, kremet sopp og frisk ruccula og nyt!

  • En kasserolle med fløtegratinerte poteter
  • Stykker med kjøtt
  • Kjøttstykker i en stekepanne
  • Ferdige kjøttstykker i en stekepanne
  • Kjøttstykker i en skål
  • Biff og fløtegratinerte poteter

Tips

  • Ytrefilet av storfe er et rimeligere alternativ til indrefilet, og er fortsatt mørt og saftig når man bruker denne metoden

Følg uprosessert på instagram: @uprosessert

Har du prøvd en oppskrift: Tagg med #uprosessert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *